Strategia SEO pentru un site nou
În articolul anterior îți prezentam cele mai recente strategii și tendințe SEO prin care îți poți îmbunătăți clasamentul organic în 2022, însă există anumite zone care afectează SEO și care vor fi greu de schimbat după ce site-ul tău este construit. Tocmai de aceea îți recomandăm ca structura site-ului să fie complet construită pe baza strategiei SEO pe care o pregătești încă de la început. Îți garantăm că astfel vei scăpa de multe bătăi de cap și vei economisi timp și resurse prețioase.
Cu o strategie SEO inteligentă, noul tău site web va crește și va concura cu cele mai puternice site-uri concurente. Așadar, îți recomandăm să urmezi următorii pași pentru a începe lucrurile cu dreptul.
Alege cu atenție numele domeniului
Pentru ca un site web să fie accesibil publicului ai nevoie de un nume de domeniu. Alegerea unui nume de domeniu potrivit este crucială pentru succesul afacerii iar pentru alegerea acestuia ai nevoie de timp și de multă atenție. Numele domeniului reprezintă unul dintre factorii de clasare la care motoarele de căutare se uită pentru a afla despre ce este vorba pe o pagină.
În primul rând, pentru alegerea numelui, îți recomandăm să alegi un domeniu ușor de scris și de pronunțat care să fie cât mai scurt. Totodată, pentru alegerea extensiei potrivite (precum .ro, .com, .org, .net, sau extensii specifice precum .blog, .beauty), trebuie să iei în considerare locația potențialilor tăi clienți.
După ce te-ai hotărât la un nume de domeniu potrivit pentru site-ul tău, este necesar să verifici dacă acesta este disponibil. Procesul prin care dobândești dreptul exclusiv a unui nume de domeniu se numește înregistrare domeniu. În fiecare zi sunt înregistrate mii de domenii în toată lumea, astfel că îți recomandăm să înregistrezi numele de domeniu cât mai repede posibil dacă ai găsit unul disponibil care este potrivit.
Planifică arhitectura site-ului tău
Realizarea corectă a arhitecturii site-ului tău este una dintre cele mai importante elemente tehnice de bază SEO. Când îți construiești site-ul web, gândește-te continuu la ce vor face vizitatorii pe fiecare pagină pe care ajung și fă să fie ușor pentru ei să găsească ceea ce caută la fiecare pas. Cu cât este mai ușor pentru cineva să găsească ceea ce a căutat pe site, cu atât sunt mai mari șansele ca acesta să îți devină client. Iata câteva sfaturi pe care să le ai în vedere pentru a construi o structură de site care să funcționeze și să îți ajute site-ul să obțină succesul SEO:
Asigură-te că site-ul web se adaptează în funcție de dimensiunea ecranului pe care este vizualizat pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului;
Asigură-te că meniul principal listează cele mai importante pagini pe care vizitatorii le pot vizita pe site;
Păstrează structura și navigarea site-ului cât mai simple și intuitive posibil, utilizatorii ar trebui să poată ajunge la orice pagină în doar câteva click-uri;
Asigură-te că optimizezi elementele din pagină. Pe lângă faptul că mulțumesc motoarele de căutare, adăugarea corectă a elementelor de pe pagină ajută vizitatorul să găsească produsul căutat;
Creează link-uri interne către alte pagini înrudite de care vizitatorul ar putea fi interesat;
Folosește îndemnuri clase și concise, precum “Cumpără acum” sau “Contactează-ne” pentru ca vizitatorii să știe ce să facă în continuare;
Alege un furnizor de găzduire web de încredere
Vizitatorii nu vor aștepta mai mult de câteva secunde pentru ca un site-ul tău să se încarce, așa că asigurarea unei gazde excelente este un factor de clasare pentru SEO. Faptul că Google folosește viteza paginii ca semnal de clasare este un motiv convingător pentru a face găzduirea web de mare viteză o prioritate atunci când implementezi strategia ta SEO.
Hostvision permite clienților să se bucure de beneficiile unui trafic web constant ridicat și asigură fiabilitate, stabilitate și securitate îmbunătățite, performanța fiind garantată. Intră aici pentru a alege pachetul de găzduire web potrivit pentru afacerea ta.
Configurează Google Search Console
Google Search Console este un instrument oferit de Google gratuit care îți oferă o mulțime de lucruri de care ai nevoie pentru a obține succesul SEO prin monitorizarea și menținerea site-ului în rezultatele căutării Google. Practic, instrumentul a fost conceput pentru a te ajuta cu următoarele rapoarte:
îți oferă rapoarte detaliate despre numărul total de vizite web, tipul de browsere și dispozitive care sunt utilizate pentru acele vizite web și datele demografice ale vizitelor;
te avertizează asupra erorilor și problemelor de securitate care pot afecta SEO;
Îți confirmă că site-ul tău poate fi localizat și accesat cu crawlere de către Google;
îți arată o listă de site-uri web cu link-uri care trimit către site-ul tău;
Prin urmare, Google Search Console este un instrument gratuit puternic care afișează o mulțime de date și informații despre site-ul tău și care te ajută să descoperi noi oportunități pentru SEO.
Studiază competetiția SEO
Odată ce îți cumperi numele de domeniu, îți creezi site-ul, ai o gazdă rapidă și îți configurezi Google Search Console, te informăm că ai creat minimul necesar pentru un site web și acum este timpul să te concentrezi pe dezvoltarea strategiei tale SEO. Prin urmare, a venit momentul să studiezi competiția. Analiza concurenților este mult prea des trecută cu vederea, însă numai prin analiza concurenței SEO îți poți face o idee despre locul în care te clasezi în domeniu, aspect care te ajută să înțelegi unde ar trebui să țintești și ce poți face să ajungi acolo.
Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să identifici care sunt concurenții tăi. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegi cuvântul sau expresia cheie pentru care vrei ca articolul tău să apară în procesul de căutare iar apoi introdu expresia cheie în căsuța de căutare iar primele rezultate în pagină, exceptând rezultatele plătite, sunt competiția ta. Îți recomandăm să vizitezi site-urile, să le studiezi și să încerci să îți dai seama ce poți face ca să ajungi înaintea lor.
Fii prezent pe rețelele de socializare
Unul dintre cele mai mari beneficii SEO este obținerea de vizibilitate și atragerea mai multor persoane care să îți viziteze în mod organic site-ul web. Crearea de profiluri sociale de marcă și legarea acestora la noul site web creează o legătură între media deținută și universul rețelelor sociale. Prezența pe rețelele sociale are un impact indirect într-o strategie de optimizare SEO iar pe măsură ce începi să câștigi urmăritori pe rețelele sociale, poți construi relații cu potențiali clienți.
Concluzie
SEO este un domeniu vast și complicat, însă nu trebuie să fii un expert SEO pentru a implementa strategiile de mai sus pentru noul tău site. Îți garantăm că veți obține o experiență SEO mult mai reușită și nu vei rata niciunul dintre pașii necesari pentru optimizarea perfectă a motoarelor de căutare în 2022. Strategia ta SEO nu trebuie pusă însă niciodată pe pilot automat, astfel că îți recomandăm să continui să o monitorizezi și să o actualizezi pentru a acumula trafic organic.
Adauga un comentariu