Un tutorial despre importanta backup-ului si cum il puteti efectuati

Un tutorial despre importanta backup-ului si cum il puteti efectuati

Cat de des trebuie sa efectuati un backup complet al site-ului dvs WordPress

Ca si proprietar a unei pagini web este important sa nu pierdeti date din site-ul dvs din cauza ca nu s-a efectuat o copie de rezerva sau nu ati efectuat copia de rezerva la momentul potrivit. Opiniile sunt diferite in legatura cu cat de des ar trebui efectuata o copie de rezerva a intregului website, dar cateva reguli intotdeauna sunt adevarate. Copia de siguranta completa(Full Backup) trebuie sa o faceti bazandu-va pe urmatoarele aspecte:

  • Cat de des se incarca, se actualizeaza sau se modifica temele si pluginurile in site
  • Cat de des se adauga continut nou
  • Cat de mare este traficul pe site-ul dvs

Cat de frecvent este actualizat site-ul dvs

Inainte de a efectua orice tip de actualizare in site-ul dvs WordPress, trebuie sa executati o copie de rezerva. Orice fel de modificare ar fi aceasta, actualizarea versiunii WordPress, actualizare de tema, actualiziare de plugin sau modificari de dezvoltare este recomandat sa se efectueze o salvare locala a copiei de rezerva.

Multe website-uri WordPress permit actualizarile automate a platformei, a temei sau actualizari de pluginuri. Chiar daca nu efectuati dvs actualizarile site-ului dvs, este important sa fiti constienti de programul de actualizare, astfel incat sa puteti crea copii de rezerva pentru a fi sincronizate cu actualizarile automate.

Cat de des este schimbat continutul site-ului

Daca aveti un site foarte activ, probabil se adauga continut nou frecvent. Orice continut se creaza sau se publica online conteaza ca si continut nou. Cateva exemple de continut nou ar fi: blogurile si articolele, pozele, fisiere audio, videoclipuri si multe altele.

Frecventa actualizarilor de continut ar trebui sa primeasca o atentie serioasa atunci cand se stabileste cat de des sa se faca un backup. De exemplu, daca se actualizeaza o data pe saptamana continutul, puteti efectua o copie de rezerva o data pe saptamana inainte de a efectua modificarile in site. Dar in cazul in care adugati continut nou zilnic, recomandat este sa se efectueze backup zilnic.

Singura modalitate de a va proteja munca este crearea copiilor complete a site-ului WordPress astfel incat orice s-ar intampla, sa se poata restaura copia efectuata inaintea modificariilor.

Cat de mare este interactiunea pe site-ul dvs

In cazul in care site-ul dvs primeste zilnic comentarii, formulare de contact sau achizitii, este recomandat sa se efectueze copii de rezerva regulat in fiecare zi. Ori de cate ori un vizitator interactioneaza cu site-ul dvs in orice mod, aceasta interactiune este inregistrata in baza de date WordPress.

Daca activitatea dvs este foarte ridicata, daca detineti magazine online cu volum ridicat este indicat sa se ruleze un serviciu de backup in timp real care creaza noi puncte de restaurare de fiecare data cand se detecteza o schimbare.

Concluzii

Backupurile regulate ale site-ului sunt esentiale pentru a proteja datele pretioase ale site-ului dvs. Cu toate acestea, prea multe randuri de copii de rezerva ar putea duce la un server mai lent si timp de asteptare mult mai mare, in plus pot ocupa spatiul alocat contului dvs. Urmarind un program strict de backup si configurarea unei solutii automate, se poate preveni acumularea de date inutile si pierderea datelor importante din site-ul dvs. Acesta este o parte esentiala a mentinerii site-ului dvs in siguranta si asigurarea acesteia sa functioneze fara probleme.


Adauga un comentariu