5 sfaturi de marketing digital, pe care să le aplici în firma ta!

5 sfaturi de marketing digital, pe care să le aplici în firma ta!

Marketing-ul digital este important pentru orice firmă, indiferent de domeniul de activitate. În majoritatea cazurilor, marketing-ul digital este imperios necesar, dacă ne dorim ca firma să aibă profit. 

Astfel, ne-am gândit să-ți prezentăm 5 sfaturi care pot reprezenta primul tău pas în marketing digital. Acești primi pași sunt îndeajuns pentru a începe, cel puțin, călătoria ta în lumea marketing-ului digital. 

Ține cont – dacă simți că unul din subpunctele despre care vom discuta pare prea complicat pentru tine, poți oricând apela la specialiști în domeniu. Aceștia pot fi găsiți online, pe diferite grupuri de Facebook, pe LinkedIn sau pe Upwork!

Totuși, n-ar strica să încerci măcar să faci tu singur marketing digital, să vezi cum e! Așa, îți poți da seama și ce trebuie să cauți într-un om, care sunt abilitățile necesare pentru un anumit post și cât de complicat e de realizat acel task!

Realizează-ți propriul site web

Primul pas ar fi crearea unui site propriu. Bineînțeles, prezența digitală înseamnă mult mai mult de atât, dar să ai propriul website, pe care tu-l controlezi și unde tu decizi cum arată diferite elemente este crucial în evoluția afacerii tale în mediul digital. 

Nu trebuie să te complici prea tare – există un motiv pentru care 33% din site-urile lumii sunt create cu ajutorul WordPress – e ușor de folosit! Cu ajutorul unui plugin precum Elementor poți realiza un landing page extrem de repede, iar o temă te va ajuta să ai un design fluid și curat. 

Dacă ai nevoie de un magazin online, asigură-te că folosești plugin-ul WooCommerce. Acesta poate transforma orice site web creat în WordPress într-un magazin online extrem de capabil!

Optimizează site-ul web pentru SEO

După ce ți-ai terminat site-ul web și chiar în timpul construirii acestuia, trebuie să fii atent la anumite aspecte ce țin de optimizarea motoarelor de căutare. Doar un site optimizat corect poate fi recomandat de Google în primele rezultate ale unor căutări.

Prin cele mai simple chesituni de SEO pe care le amintim, trebuie să menționăm: 

Realizarea unor meta-descrieri și meta-titluri ce introduc cuvintele cheie pe care le dorești

Adăugarea unui alt-title fiecărei imagini, ce conține cuvintele cheie potrivite

Crearea conținutului calitativ

Realizarea link-urilor între site-ul tău și alte site-uri calitative

Acești primi pași sunt cruciali, dacă vrei ca site-ul tău să performeze din punct de vedere al SEO.

Fii prezent pe Social Media

Un alt pas important ar fi, bineînțeles, prezența ta pe Social Media. Nu te arunca direct în spații pe care nu le cunoști precum TikTok – mergi la sigur, la început, cu o prezență pe Facebook și Instagram. 

Apoi, dacă simți că aceste platforme sunt deja supra-saturate, poți încerca ceva nou. Tik-Tok este foarte în trend și s-ar putea să-ți aducă oameni noi pe website fără prea mari costuri!

Asigură-te că îți adaptezi conținutul constant la platforma pe care o alegi. Nu poți crea același tip de conținut pe LinkedIn sau TikTok ca pe platformele tradiționale – trebuie să fie ceva nou!

Fă reclame plătite

Un alt pas important pe care trebuie să-l faci în marketing-ul tău digital ar fi crearea reclamelor plătite. Acestea îți pot aduce un influx mare de oameni pe site, iar costurile nu sunt prea mari.

Totuși, gestionarea reclamelor plătite ar fi bine să fie realizată de cineva care chiar se pricepe la așa ceva, deoarece vorbim de bani – iar uneori e foarte ușor să nu mai fii pe profit din cauza reclamelor plătite. 

Setează-ți corect planul de analytics

Marketing digital fără analytics – nu prea se poate. Google Analytics este cea mai bună sursă de informații despre tine și business-ul tău, pe care o ai la îndemână oricând, iar setarea Google Analytics nu e deloc complicată!

De asemenea, un alt plugin care te va ajuta ar fi Facebook Pixel – acesta e necesar oricum și în cazul reclamelor plătite, însă vine la pachet și cu o serie de analytics importante pentru firma ta.

Ești pregătit să începi realizarea unui plan de marketing? Atunci ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și vei avea succes cu adevărat! 

Adauga un comentariu