Procedurile obligatorii, incluzand pasii de urmat pentru transferul domeniilor intre registari.

Transferul domeniilor difera in functie de tipul domeniului si este efectuat prin proceduri specifice impuse de autoritatile din domeniu.

Transfer date detinator/Trade pentru Domenii .RO

tld: ro, com.ro, info.ro, etc...

Transferul dreptului de folosinta/trade pentru domeniilor .ro presupune modificarea datelor detinatorului si se supune regulilor www.rotld.ro iar actele si documentele necesare transferului trebuiesc trimise in original trimise la RoTLD Romania.

Pentru transfer se aplica o taxa de 14.90 euro + TVA.

Transfer registrar pentru Domenii .RO

Domeniile .ro pot fi transferate gratuit in administrarea HostVision pentru a va facilita administrarea acestora prin intermediul contului de client. 

Transferul de registrar presupune urmatoarea procedura :

Procedura transfer registrar pentru domenii .ro

Transfer Domenii Internationale / NewTLD

tld: com, net, org, biz, info, bike, expert, photo, link, etc...

Transferul domeniilor internationale se supun regulilor www.icann.org iar procesul de Auto-Verificare a transferului este derulat de catre ICANN.

Pentru transfer se aplica o taxa egala cu pretul unui domeniu nou, inclusiv discount, iar la perioada de valabilitate se adauga 1 an.

Informatii si proceduri pentru transferull domenii intrenationale si newtld catre Hostvision:

Prin transfer se schimba doar firma care administreaza numele nu si proprietarul / beneficiarul.
Transferul este gratuit, dar inregistrarea numelui dvs este prelungita cu minim 1 an in functie de preferintele dumneavoastra. Pretul de transfer este listat la grila de preturi.

In cazul in care detineti un domeniu .com, net, org, biz, us, info... si vreti sa il transferati la hostvision, pentru a beneficia de oferta noastra, trebuie efectuati pasi urmatori:

  • Faceti o comanda pentru domeniul sau domeniile pe care doriti sa le transferati.
  • Asigurati-va ca aveti acces la adresa de email care este trecuta la informatiile WHOIS.
  • Deblocati domeniul sau domeniile (Release Registar Lock) sau optineti codul EPP pentru .com .net .org, .biz, .info.
  • Daca cerintele de mai sus nu sunt indeplinite este posibil ca domeniul sa nu fie transferat. In acest caz suma platita NU va este returnata.


VA RUGAM CITITI CU ATENTIE: Inainte de a incepe un transfer fiti siguri ca ati luat aminte de urmatoarele:

  • Transferul se face numai cu confirmare pe email. Daca adresa de email de la contact administrativ nu este corecta transferul nu va putea fi efectuat.
  • Transferati un domeniu cu cel putin 14 de zile inainde de a expira. Daca domeniul expira in mai putin de 14 de zile acesta nu va putea fi transferat.
  • Pentru a transfera domeniile :.com, .net, .info, .biz, .us or .org trebuie sa obtineti codul de autentificare EPP (EPP authentication code) de la firma la care este inregistrat numele in prezent.
  • Nu se pot transfera domenii mai noi de 60 de zile. Daca ati inregistrat domeniul cu mai putin de 60 de zile in urma asteptati pana data inregistrarii va fi mai mare de 60 de zile pentru a efectua transferul.
  • Cele mai multe firme blocheaza transferul domeniilor pt. a evita transferul fraudulos. Daca domeniul este blocat transferul nu poate fi facut sub nici o forma si va fi refuzat automat. Va rugam sa contactati firma unde sa facut inregistrarea domeniului pentru al debloca inainte de initierea transferului.