Web Hosting vs Email Hosting

Web Hosting vs Email Hosting

Atunci când dezvoltați o afacere online, trebuie să luați o mulțime de decizii importante. Alegerea unui furnizor de hosting web pentru site și găzduirea pentru e-mail se află printre ele.

Unele companii aleg să folosească aceeași gazdă atât pentru site-ul lor web, cât și pentru e-mail, în timp ce altele optează pentru utilizarea furnizorilor de găzduire diferiți pentru fiecare. Deși nu există un răspuns corect sau greșit atunci când vine vorba de alegerea gazdei, dimensiunea și bugetul afacerii dvs. vor determina adesea ce opțiune alegeți.

Ambele sunt furnizate de servicii de găzduire și sunt componente esențiale ale desfășurării afacerilor și dictează modul în care interacționați online cu angajații și clienții dvs. Găzduirea de e-mail și găzduirea web pot părea similare, dar funcționează în două moduri fundamental diferite.

Dacă sunteți ca mulți proprietari de afaceri, mijloacele dvs. de trai încep și se termină cu căsuța de e-mail. Este modul în care comunicați cu angajații, clienții, partenerii și furnizorii. Trăim într-o lume din ce în ce mai digitală și mobilă, iar accesul instantaneu la informații devine posibil sau nu atunci când vine vorba de conținutul introdus prin serverul dvs. de e-mail.

Care este diferența dintre web hosting și email hosting?

Poate fi destul de descurajant pentru mulți întreprinzători să înțeleagă diferențele, cu atât de multe opțiuni de găzduire în jur și cu oferte de la furnizori de hosting care oferă ambele servicii în același plan. Ca să clarificăm opțiunile pentru toată lumea, o să vă prezint pe scurt ambele servicii:

Găzduirea site-ului web – o gazdă web permite unei companii, instituție sau persoane fizice să fie vizibilă pe internet prin intermediul unui site. Gazda web va aloca spațiu pentru a vă stoca fișierele pe un server web, iar site-ul web poate deveni activ și accesibil online.

Găzduirea email-urilor – o gazdă de e-mail este un furnizor care închiriază servere de e-mail utilizatorilor lor, practic stochează datele de e-mail. Utilizând o gazdă de e-mail, companiile își pot folosi numele de domeniu în e-mailurile lor și pot primi e-mailurile primite și de ieșire gestionate de un server de e-mail dedicat. Găzduirea e-mailurilor este un serviciu în care conținutul dvs. de e-mail este stocat pe un server. Poate fi același server care găzduiește conținutul site-ului dvs. web, un server gestionat de o altă gazdă sau două servere diferite gestionate de aceeași companie de găzduire. S-ar putea să vă gândiți că site-urile webmail comune și gratuite sunt exemple de găzduire a e-mailurilor, cum ar fi Yahoo și Google, dar nu este așa. Găzduirea e-mailurilor poate fi mai sigură decât serviciile gratuite de e-mail. Tocmai acesta e unul dintre avantajele găzduirii e-mail-urilor – securitatea.

Găzduirea site-urilor web și a e-mail-urilor sunt două servicii separate și pot rula independent unul de celălalt. Puteți configura un site web fără o gazdă de e-mail și, invers, puteți utiliza o gazdă de e-mail și dacă nu aveți un site web.

Care sunt avantajele alegerii serviciilor de email hosting?

E-mailul este unul dintre cele mai importante instrumente pentru un proprietar de afaceri mici și poate face o diferență reală pentru succesul dvs., vânzările și satisfacția clienților. Multe companii mari și mici apelează la o gazdă de e-mail pentru a-și optimiza e-mailurile de afaceri, în timp ce unele aleg să folosească același serviciu de găzduire atât pentru site web cât și e-mail.

Găzduirea e-mailurilor vă securizează căsuța de e-mail și vă asigură că vă puteți accesa e-mailurile oriunde, atâta timp cât aveți o conexiune la internet. Folosirea unei soluții de găzduire vă permite să alegeți numele domeniului dvs. de e-mail, ceea ce înseamnă că puteți încorpora numele companiei dvs. în e-mailul dvs. și adăugați o notă de profesionalism.

O altă proprietate unică a acestei metode de găzduire este serverul. Spre deosebire de site-urile gratuite de webmail care se adresează diferiților utilizatori la un moment dat, gazda de e-mail oferă de obicei un server dedicat. Aceasta înseamnă că funcționează exclusiv pentru un anumit număr de conturi. Deși probabil acest lucru nu înseamnă că serverul este doar pentru un singur cont, resursele din acel server vor fi rezervate doar pentru un anumit număr de conturi.

Pachetele de email hosting sunt destinate clienților care folosesc email-ul în mod intensiv și doresc arhivarea acestora. Capacitatea foarte mare de stocare și arhivare a mesajelor, hardware dedicat pentru serverul email și siguranța expedierii mesajelor sunt doar câteva dintre avantajele principale aduse de aceste pachete.

Oamenii folosesc în mod obișnuit căsuțe poștale separate pentru a clasifica e-mailurile în funcție de funcțiile comerciale – puteți avea o cutie poștală de administrator pentru interogări de site-uri web și servicii, o cutie poștală de facturare pentru plăți și conturi, o căsuță poștală cu informații pentru comunicații generale și o adresă de corespondență pentru publicitate și campanii.

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de e-mail de înaltă tehnologie și aveți buget și oameni care să îl gestioneze, poate fi mai avantajos să utilizați două servicii separate pentru găzduirea dvs. web și e-mail. În zilele noastre, un server dedicat găzduirii e-mailurilor și unul separat pentru găzduirea web este mai ușor de gestionat și mai eficient. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de e-mail ieftin, ușor de utilizat și funcțional de bază, un pachet de email hosting de la Hostvision este alegerea potrivită.

La Hostvision oferim găzduire gratuită de e-mail integrată și în pachetele noastre de găzduire. Cu toate acestea, acest serviciu de bază nu oferă aceleași caracteristici ca și serviciul de email hosting special creat pentru email-uri.

Adauga un comentariu