Vrei sa creezi un site, dar esti incepator?

Vrei sa creezi un site, dar esti incepator?

Cum sa creezi un site web chiar daca esti incepator

Crearea primului dvs site poate fi o aventura uimitoare si o modalitate excelenta de a va lasa creativitatea sa straluceasca si sa invatati lucruri noi. S-ar putea sa va intrebati cum sa alegeti un constructor de site ideal, ce pasi trebuie urmati pentu crearea site-ului. In acest articol, vom trece pas cu pas prin etapele construirii primului dvs site web.

1. Alegerea unui nume de domeniu si a pachetului de gazduire

Inainte de a putea incepe construirea site-ului dvs web, veti avea nevoie de doua lucruri: gazduire web si un nume de domeniu.

Gazduirea web este un serviciu care conecteaza site-ul dvs la internet si va ofera un loc pentru stocarea tuturor datelor si fisierelor esentiale pentru site si email.

Numele domeniului este numele pe care vizitatorii site-ului il vor introduce pentru a accesa site-ul dvs.

Exista zeci de mii de companii diferite care actioneaza ca gazda web sau registrar de domenii, insa in mod ideal, indicat este sa se obtina cele doua servicii de la acelasi furnizor.

2. Alegerea constructorului de site web (CMS)

Se poate crea un site de la zero, fara un constructor de site insa constructorul de site web este o solutie mult mai usoara pentru majoritatea incepatorilor(produsul final fiind la fel de bun). Cand vine vorba de selectarea unui constructor de site pentru incepatori, exista multe optiuni pe piata de azi. Este important sa faceti cercetari si sa alegeti cea mai potrivita varianta pentru dvs. In acest articol va mentionam cateva caracteristici cheie de care trebuie sa tineti cont.

  • Usurinta de utilizare: constructorii de site-uri web sunt in general destinati persoanelor fara experienta sau cu o experienta minima, prin urmare sunt usor de utiliat si de invatat
  • Flexibilitatea: platforma cu mai multe sabloane, potrivite pentru mai multe industrii, bine concepute, placute din punct de vedere estetic, personalizabile
  • Caracteristici: faciliteaza constructorul de site crearea unui blog sau a unui site de comert electronic, are SEO built-in
  • Asistenta: daca aveti probleme cu constructorul de site web, puteti primi asistenta, se ofera asistenta variata(de la telefon, chat pana la sistem de tickete) astfel incat sa puteti ajunge la o asistenta in modul cel mai convenabil pentru dvs.

3. Sa aveti un plan predefinit pentru site

Majoritatea constructorilor de site-uri web ofera mai multe planuri pentru creare, de obicei incepand cu o optiune gratuita, iar la final se poate ajunge pana la o versiune “pro”. Ceea ce alegeti depinde in intregime de nevoile site-ului dvs. Este important sa stiti care sunt aceste nevoi inainte de a incepe constructia site-ului. Cu siguranta exista un plan in funtie de nevoile pe care le aveti.

4. Alegeti template-ul

Dupa ce s-au urmat pasii anteriori, se poate incepe cu lucrurile mult mai distractive. Dupa alegerea unui constructor de site si inscrierea la un plan, veti putea incepe sa creati propriul site. Primul pas este alegerea sablonului pentru site-ul dvs web.

Sabloanele ofera structura pentru site-ul dvs – dicteaza modul in care va arata site-ul, unde vor fi meniurile, ce culoare se va utiliza, aspectul barelor si multe altele. Ceea ce alegeti va seta tonul pentru intregul site web. In cazul in care nu reusiti din prima, nu va faceti griji, majoritatea constructorilor de site-uri web va vor permite sa schimbati tema oricand doriti si cat de des aveti nevoie.

5. Personalizati

Dupa instalarea sablonului ales, se poate incepe personalizarea site-ului. Constructorii site-ului faciliteaza crearea unui site complet unic, cu multe optiuni precum:

  • Adaugarea de meniuri si formulare personalizate
  • Schimbarea fonturilor si culoarea textului
  • Crearea de galerii de imagini
  • Alegerea unei palete de culori diferite
  • Adaugarea de widgeturi

Crearea unui site web ar putea parea descurajanta pentru prima data, dar alegerea constructorului corect de site-uri usureaza munca chiar si pentru incepatori. Creatorul site-ului este solutia perfecta pentru incepatori si proprietari de afaceri pentru a forma site-ul pe placul dvs.

Adauga un comentariu