Trucuri pentru a recunoaște un website de neîncredere

Trucuri pentru a recunoaște un website de neîncredere

O mulțime de oameni își stochează informațiile personale pe dispozitivele lor, tocmai de aceea protejarea față de prădătorii care vor să aibă acces la fișierele dvs. a devenit crucială. Unul dintre modurile prin care pot face asta, e atacarea dispozitivului de pe care se accesează un website sau încercarea de a obține datele în momentul în care se vizitează un website nesecurizat și rău intenționat.

Fiecare proprietar de site-uri web ar trebui să își asume responsabilitatea pentru asigurarea siguranței vizitatorilor, dar, din păcate, unele site-uri web nu sunt sigure. Un site web nesigur poate răspândi programe malware, vă poate fura informațiile, vă poate trimite spam și multe altele. Identificarea semnelor unui site nesigur necesită o observație atentă, dar și cunoștințe minime despre ce presupune securitatea pe web.

O să vă prezint cele mai răspândite semne de recunoașterea a unui website de neîncredere și câteva modalități prin care vă puteți proteja de acestea:

1.Când vizitați un site web care solicită informații sensibile, cum ar fi numerele cardului de credit sau numărul dvs. de securitate socială, primul pas pe care îl puteți face pentru a vă asigura confidențialitatea este crearea unei parole puternice. La fel de important este verificarea faptului că orice informație pe care o introduceți pe acest site este transmisă și stocată corect. Odată ce informațiile dvs. sunt introduse online, acestea sunt transmise ca text simplu, pentru ca oricine să le poată intercepta.

Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că site-ul web este criptat printr-o conexiune sigură. Verificați dacă HTTPS se află în adresa URL a site-ului web. „S” la sfârșitul „http” înseamnă sigur și folosește o conexiune SSL (Secure Sockets Layer). Informațiile dvs. vor fi criptate înainte de a fi trimise către un server. Această securitate este asigurată de un certificat SSL, care protejează informațiile sensibile introduse în acel site pe măsură ce se deplasează de la site la un server. Fără un certificat SSL, informațiile respective sunt expuse și ușor accesibile infractorilor cibernetici. Este important să rețineți că HTTPS nu este singurul lucru pe care un site web îl poate face pentru a-și proteja vizitatorii, dar este un semn bun că proprietarului site-ului îi pasă de siguranța dvs. Indiferent dacă vă conectați, efectuați o plată sau pur și simplu introduceți adresa de e-mail, verificați dacă adresa URL începe cu „https”.

2.Verificați dacă site-ul web dispune de o politică de confidențialitate. Politica de confidențialitate a unui site web ar trebui să comunice clar modul în care datele dvs. sunt colectate, utilizate și protejate de site-ul web. Aproape toate site-urile web vor avea unul, deoarece acestea sunt impuse de legile privind confidențialitatea datelor la nivel European și global.. O politică de confidențialitate indică faptul că proprietarului site-ului web îi pasă de respectarea acestor legi și de asigurarea siguranței site-ului web. Nu uitați să le căutați și să le citiți înainte de a oferi informațiile dvs. către un site web.

3.Fiți atenți la informațiile de contact și la sectiunea detalii despre companie. În mod ideal, un site web sigur va afișa în mod clar o adresă de e-mail, un număr de telefon, o adresă fizică dacă are una, politica de returnare, dacă este cazul, și conturile de socializare. Acestea nu vor oferi neapărat protecție, dar indică faptul că există probabil cineva la care puteți apela dacă aveți nevoie de asistență. Știind ce face un site vă va ajuta să determinați dacă site-ul web merită utilizat în funcție de nevoile dvs. Paginile de suport și întrebări frecvente determină dacă un site are un sistem de raportare în caz de abuz, fraudă sau orice activitate suspectă.

4.Ferestrele pop-up pot fi uneori suspecte. Aveți grijă la ferestrele pop-up care susțin lucruri neobișnuite sau care nu sunt în concordanță cu ceea ce promovează site-ul web – probabil încearcă să vă atragă să faceți clic și să descărcați în mod accidental malware.

5.Unele motoare de căutare populare vor scana site-urile web pentru a detecta programe malware și vor afișa un avertisment pe acel site dacă este infectat, avertizându-vă că trebuie să ignorați și părăsiți acel site.

Simpla recunoaștere a unui site web sigur poate contribui la protejarea datelor dvs. personale. Un sigiliu legitim de încredere, „https”, o politică de confidențialitate și informații de contact sunt semne bune că un site web este sigur! Nu toate site-urile web sunt de încredere, însă nu lăsați acest lucru să vă afecteze experiența de navigare online.

Adauga un comentariu