Solutii optimizare WordPress – Litespeed Cache

Solutii optimizare WordPress – Litespeed Cache

Global, peste 60% din site-urile dezvoltate pe o platforma de tip CMS folosesc WordPress.

WordPress este o plaforma usor de utilizat si dezvoltat, dar in momentul in care site-urile cresc ca si continut si trafic acestea incep sa aiba probleme de functionare si viteza.

In acel moment, proprietarii site-urilor respective trebuie sa ia masuri de optimizare pentru a evita cresterea timpului de accesare sau erori de afisare care pot duce la scaderea UX (user experience).

Exista mai multe optiuni de optimizare a WordPress: de la caching, la baze de date optimizate, pluginuri, etc.

Una din cele mai bune optiuni de optimizare a Worpress este folosirea unui sistem eficient de cache.

Va vom prezenta in continuare un caz de optimizare a consumului de resurse prin utilizarea Litespeed Cache for WordPress a unui site din Romania care are spike-uri de trafic ridicate si un trafic lunar de aproximativ 200 – 300 GB.

In aceste conditii de trafic si consum de resurse, erau atinse limitele alocate pachetului de hosting, iar functionarea era afectata. In cazul acesta, consumul de CPU era extrem de mare iar procesarea in sine dura din ce in ce mai mult odata ce se adunau mai multe procese PHP care concurau pentru resursele de CPU, care apoi duceau la EP/NPROC faults.

Tinand cont de aceste aspecte s-a decis mutarea contului pe un pachet din seria ExtremeSSD si activarea Litespeed Cache pentru WordPress.

Dupa implementarea celor 2 solutii, viteza de accesare a crescut simtitor, de asemena consumul de resurse s-a redus considerabil, aceste 2 aspecte ducand la cresterea imediata e UX (user experience).

Mai jos va prezentam graficele din momentul implementarii solutiei LiteSpeed Cache pentru WordPress si mutarea pe ExtremeSSD.

Evolutia consumului de CPU

Dupa momentul propagari setariilor pe un server dedicat pachetelor ExtremeSSD pe site-ul in cauza a intrat un numar mai mare de utilizatori, dupa cum se poate observa si in cresterea consumului de CPU alocat contului de cPanel (300% ~ 3CPU). In scurt timp acesta a atins cota maxima de CPU alocat, moment in care functionalitatea site-ului a fost afectata. Dupa ce a fost activat plugin-ul de Litespeed Cache, consumul de CPU a scazut considerabil, iar consumul maxim de CPU in in ziua respectiva a fost de doar 128% fata de limita maxima de 300%.

Evolutia consumului de memorie RAM

In cazul memoriei RAM alocata se poate observa o crestere de consum din momentul in care site-ului s-a propagat pe noul server. Au fost momente in care cota de consum a ajuns la un consum de maxim 894MB RAM din 3 GB RAM alocati contului de cPanel. La fel ca in situatia consumului de CPU putem observa cum consumul de memorie RAM a scazut in momentul in care a fost activat plugin-ul de Litespeed Cache, unde in decursul zilei respective consumul maxim de RAM a atins un maxim de 235 MB.

Evolutia consumului de Entry Processes

Dupa propagarea pe noul server putem observa o crestere semnificativa a proceselor concurente de PHP alocate, atingand in mod repetat limita pachetului.
In momentul in care a fost activat plugin-ul de cache de la Litespeed se poate observa o scadere a  proceselor concurente PHP de la 30 de procese la un numar de maxim 4 procese concurente in decursul zilei respective. Practic rularea proceselor PHP a fost optimizata in mod simtitor in acest caz crescand eficienta procesarii.

HostVision BlogAvantajele aduse de pachetele Business SSD - HostVision Blog
  • 18 august 2017 la 16:27

[…] Aveti la dispozitie mai multe informatii legate de LiteSpeed Cache accesand link-ul urmator : https://www.hostvision.ro/blog/hosting/solutii-optimizare-wordpress-1-litespeed-cache.html . […]

HostVision BlogAvantajele aduse de pachetele EXTREME SSD - HostVision Blog
  • 28 august 2017 la 12:42

[…] LiteSpeed Cache – vine in ajutorul site-urilor web cu trafic ridicat imbunatatind performantele […]

HostVision BlogMetode pentru a creste viteza site-ului tau - HostVision Blog
  • 27 februarie 2019 la 19:47

[…] Daca se doreste instalarea unui plugin de cache pentru WordPress, gasiti si mai multe informatii aici. Noi recomandam folosirea pluginului Litespeed for WordPress, plugin care a fost extrem de apreciat […]

HostVision BlogPopularitatea WordPress-ului - HostVision Blog
  • 3 aprilie 2019 la 13:52

[…] cu un pachet de hosting SSD. In plus puteti creste viteza de incarcare a paginii dvs. WordPress cu Litespeed cache for WordPress disponibil pentru toate pachetele de hosting […]

Adauga un comentariu