Site-ul tău încă nu funcționează de pe HTTPS?

Site-ul tău încă nu funcționează de pe HTTPS?

În fiecare zi, partajăm informațiile noastre personale cu diverse site-uri web, indiferent dacă este vorba de o achiziție, detalii despre cardul de credit sau pur și simplu informații de autentificare. Pentru a proteja transferul de date, trebuie creată o conexiune sigură.

Aici intervin SSL și HTTPS.

Începând cu iulie 2018 Google a anunțat că browserul Chrome va afișa site-urile fără certificat SSL ca „nesigure”. HTTPS sau HTTP reprezintă o metodă de criptare care asigură conexiunea între browserul utilizatorilor și serverul web care găzduiește site-ul dvs. Acest lucru face ca hackerii să ”spioneze„ mai greu conexiunea și să nu aibă posibilitatea de a intercepta informațiile partajate.

S-ar putea să vă întrebați de ce ar trebui să vă mutați site-ul de la HTTP la HTTPS, mai ales dacă nu colectați informații personale sensibile.

După cum am spus, în 2018, Google a spus că intenționează să îmbunătățească siguranța site-ului web, îndemnând puternic oamenii să treacă de la HTTP la HTTPS. Așa cum s-a menționat în introducerea de mai sus, browserul web Google Chrome afișează în mod explicit toate site-urile web fără certificat SSL ca „nesigure” lângă adresa URL a site-ului în bara browserului.

Fiecare site primește un certificat SSL unic în scopuri de identificare. Dacă un server se preface că este pe HTTPS, iar certificatul său nu se potrivește, atunci majoritatea browserelor moderne vor avertiza utilizatorul să nu se conecteze la site-ul web. Cu toții știm ce înseamnă acest avertisment pentru vizitatorii site-ului, le oferă impresia că nu pot avea încredere în afacerea dvs. Ca să nu mai vorbim, dacă doriți să acceptați plăți online pe site-ul dvs. de comerț electronic , atunci aveți nevoie de SSL. În plus, Google a anunțat că site-urile web cu certificat SSL vor vedea îmbunătățiri SEO și în clasamentul motoarelor de căutare.

Eticheta Not Secure face ca site-ul dvs. să arate rău și oferă vizitatorilor o primă impresie slabă despre afacerea dvs. Lacătul secure înseamnă că traficul site-ului dvs. este criptat, dar, de asemenea, face ca site-ul dvs. să arate autentic și de încredere.

Ce este mai exact un certificat SSL?

SSL înseamnă Secure Sockets Layer, care este o tehnologie de securitate standard globală. Aceasta permite comunicarea criptată între un browser web și un server web. Când instalați unul pe site-ul dvs. (server web), acesta activează lacătul și protocolul HTTPS. Acesta permite conexiuni securizate de la un server web la un browser.

Pentru ca site-ul dvs. WordPress să utilizeze HTTPS, trebuie doar să obțineți un certificat SSL. Multi furnizori de gazduire oferă certificate SSL Let’s Encrypt gratuit și vă permit să le instalați direct în cPanel-ul contului dvs., Hostvision se află printre acei provideri.

Tot ce trebuie să faceți e să achiziționați un certificat SSL sau este posibil să îl aveți gratuit sau inclus în pachetul de găzduire. La Hostvision aveți opțiunea să îl obțineți gratuit și să beneficiați de instalare gratuită la achiziționarea unui pachet de hosting SSD. Pentru clienții care au deja un pachet achiziționat, la cumpărarea unui Certificat SSL, instalarea e gratuită. Detalii pe pagina de facebook.

Mulți clienți vor refuza să facă afaceri cu un site web care nu are un certificat SSL. Afișarea sigiliului site-ului SSL le spune clienților că pot cumpăra sau utilizaproduse și servicii de pe un site web de încredere, știind că sunt protejați.
Dacă sunteți serios în a face afaceri online, aveți nevoie de SSL. Este cel mai bun mod de a proteja datele utilizatorilor și de a vă apăra împotriva furtului de identitate.

După ce ați achiziționat un certificat SSL, va trebui să solicitați furnizorului dvs. de găzduire să îl instaleze. În caz că nu oferă această facilitate, găsiți anumite tutoriale care vă explică pas cu pas cum să faceți acest lucru.

Odată ce certificatul SSL este instalat, puteți verifica dacă este activ accesând https://yourdomain.com.

Dacă doriți să vă protejați utilizatorii în timp ce îmbunătățiți simultan clasarea în căutarea paginilor dvs., instalarea unui certificat SSL este una dintre cele mai simple și eficiente costuri. În plus, din moment ce Google a început să acorde mai multă greutate și clasare pe site-urile care au un SSL, este cu siguranță o idee bună să faceți schimbarea dacă nu ați făcut-o deja.

Ce măsuri de securitate ați aplicat pe site-ul dvs.?

Adauga un comentariu