Site-ul tău consumă prea multe resurse pe shared hosting?

Site-ul tău consumă prea multe resurse pe shared hosting?

Găzduirea shared/partajată e cel mai ieftin mod de a găzdui un site web. Întreprinderile online mici și mijlocii preferă serverele partajate la început, precum și deținătorii de bloguri sau site-uri de prezentare. Este de la sine înțeles de ce se preferă la început serverele partajate în detrimentul serverelor VPS sau dedicate, în special din punct de vedere al costurilor. Gândiți-vă la un server partajat ca la un plan de „start”. Rețineți doar că vă partajați resursele pe un singur server (spațiu pe disc, memorie, procesor, lățime de bandă, procese, inoduri etc.) cu mai multe site-uri web.

Dacă site-ul dvs. utilizează o cantitate mai mare de resurse, nu este întotdeauna o problemă cu site-ul. Nu este deloc neobișnuit ca un site popular să înceapă cu un plan de găzduire shared și să depășească resursele și implicit să treacă la o soluție de găzduire superioară.

Dacă se întâmplă acest lucru, veți primi un email de la Hostvision prin care vi se va explica planul pe care va trebui să îl actualizați pentru a satisface cerințele privind utilizarea resurselor site-ului dvs. În majoritatea cazurilor, atunci când alegeți să faceți upgrade, ne vom ocupa de mutarea contului dvs. pe serverul VPS sau dedicat, iar majoritatea migrărilor nu duc la perioade de nefuncționare pentru site-urile dvs. Prin informarea dvs. despre aceste condiții devreme, putem lucra împreună pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea contului dvs. înainte ca o problemă să afecteze întregul server.

În unele cazuri, este posibil să nu fie posibilă reducerea utilizării dvs. la niveluri acceptabile pe o platformă de găzduire partajată. Site-urile care necesită baze de date mai mari sau sunt controlate de software bazat pe server (cum ar fi PHP, Python și Perl) și / sau au imagini și fișiere mai mari găzduite în mod natural necesită mai multe resurse pentru a funcționa corect. Utilizarea resurselor se intensifică odată cu creșterea traficului, motiv pentru care site-urile interactive cu server cu trafic mai mare tind să depășească mai ușor o platformă partajată decât site-urile HTML statice. Dacă site-ul dvs. este, în general, prea intensiv în resurse pentru un sistem partajat, este posibil ca actualizarea să fie în interesul dvs. Site-urile web care dezvoltă sau necesită baze de date mari sau sunt controlate de software rulat pe server vor necesita, de obicei, mai multe resurse pentru a funcționa corect. Bineînțeles, pe măsură ce traficul crește, crește utilizarea resurselor.

În cele ce urmează o să vă sugerez niște modalități de reducere a utilizării resurselor:

Activarea cache-ului – Este important să utilizați cache-ul unde puteți, mai ales pentru cazurile în care serverul trebuie să compileze fiecare pagină PHP și să proceseze fiecare interogare MySQL. Dacă site-ul dvs. folosește PHP sau MySQL, stocarea în cache poate reduce utilizarea resurselor și poate îmbunătăți performanța timpilor de încărcare a site-ului dvs. web. Memorarea în cache stochează paginile PHP ca fișiere HTML statice, astfel încât data viitoare când pagina este încărcată, pagina HTML este încărcată în schimb.

Ca orice colecție mare de date, baza de date în creștere trebuie adesea reindexată pentru a accelera recuperarea datelor. Bazele de date MySQL întreținute corect facilitează obținerea datelor de către server. Pentru a vă gestiona baza de date, trebuie pur și simplu să vă conectați la Cpanel.

Activarea protecției Hotlink – Hotlinking este un termen care descrie procesul când un alt site descarcă direct imagini de pe site-ul dvs. Aceasta înseamnă că, atunci când cineva face clic pe o imagine pe care ați adăugat-o pe serverul site-ului dvs. web, serverul dvs. plătește penalizarea pentru a difuza acea imagine pe site-ul terț care NU ar trebui să aibă acces la fișierele dvs.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale creșterii bruște a traficului unui site web este de fapt cauzată de motorul de căutare comun. Cea mai mare parte a acestui trafic este de obicei inutilă, astfel încât reducerea acestuia poate economisi multe resurse pe server. Nu doriți să eliminați complet motoarele de căutare, dar ar trebui să le restricționați pentru a putea accesa directoare care nu conțin conținut care trebuie indexat de motorul de căutare. Puteți utiliza fișierul ROBOTS.TXT pentru a bloca roboții necunoscuți care vă frecventează site-ul web.

Prevenirea activității IMAP – O altă cauză obișnuită a utilizării excesive a conturilor de găzduire web este utilizarea excesivă a resurselor prin conturi de e-mail IMAP mari. Utilizarea excesivă a resurselor poate apărea cu ușurință atunci când prea mulți utilizatori din cont au conturi de e-mail IMAP mari. Serverul poate folosi adesea o mare parte din activitatea procesorului, sincronizând pur și simplu conturi de e-mail mari. Cel mai bun mod de a preveni acest lucru este de a utiliza foldere offline și limite simple de prevenire pentru conturile de e-mail, astfel încât să nu impozitați rețeaua.

Verificați versiunea PHP pe care o utilizați. Pentru performanțe optime, încercați să utilizați versiunea implicită dacă este compatibilă cu software-ul dvs. Actualizarea versiunilor PHP face ca site-ul dvs. să se încarce mai repede (și îmbunătățește securitatea).

În cele din urmă, verificați câtă lățime de bandă utilizați de fapt.

Dezactivați opțiunile suplimentare, cu excepția cazului în care aveți nevoie de ele pentru buna funcționare a site-ului dvs. Limitați utilizarea pluginurilor sau adăugarea multor funcționalități diverse pe site-ul dvs. Păstrați-vă baza de date mică, nefiind stocate pe server lucruri de care nu aveți nevoie.  La fiecare 3-4 luni parcurgeți serverul și curățați lucrurile pe care nu le doriți acolo. 

Dacă niciuna din opțiuni nu funcționează pentru dvs. ar trebui să luați în considerare trecerea la unul dintre planurile noastre de hosting VPS. De asemenea, vă rugăm să rețineți că nu de fiecare dată este posibilă o optimizare. Este posibil ca contul dvs. să fie deja optimizat, dar site-ul găzduit acolo primește prea multe vizite zilnice și are nevoie doar de mai multe resurse pentru a rula. În acest caz, singurul lucru pe care îl puteți face este să actualizați contul la un pachet mai înalt, care să satisfacă nevoile site-ului dvs. web.

Adauga un comentariu