Popularitatea WordPress-ului

Popularitatea WordPress-ului

Dece este WordPress atat de popular?

Mii de site-uri web folosesc WordPress ca si sistemul propriu de management al continutului (CMS). Incepand cu anul 2017, cercetatorii considera ca WordPress detine aproape 29% din toate site-urile de pe intregul internet. Cu atat de multa popularitate pentru un CMS, va puteti intreba: “De ce este atat de popular WordPress?

Nu se poate specifica o singura caracteristica definitorie, WordPress a castigat popularitate datorita introducerii de functii noi, fiecare cu actualizari majore. Acesta a devenit unul dintre cele mai puternice, robuste si usor de utilizat CMS-uri de pe internet. Urmatoarea lista va detalia cinci dintre cele mai importante motive ale popularitatii WordPress-ului.

1. Sursa gratuita si accesibila

Probabil unul dintre cei mai mari factori care contribuie la succesul WordPress-ului consta in faptul ca acesta a fost, si va ramane in viitorul apropiat atat gratuit cat si accesibil pentru toata lumea. Acest lucru usureaza gasirea, utilizarea, editarea si redistribuirea acestuia. Astfel, orice companie de gazduire web ofera utilizatorilor lor ajutor, tutoriale pentru instalarea cu usurinta a platformei WordPress. In cazul in care se doreste, se poate instala CMS-ul de catre dvs, va trebui doar sa descarcati o copie a programului de pe site-ul oficial WordPress si sa instalati manual in directorul corespunzator sau in cazul serviciilor noastre de hosting puteti instala WordPress din Softaculous.

2. Plugin-uri

Componentele cheie a succesului WordPress-ului (si a functiilor care l-au ajutat sa-l ridice de la o platforma de blogging simpla la un CMS cu drepturi depline) au continuat sa se dezvolte . Cele mai multe plugin-uri WordPress functioneaza autonom, ceea ce inseamna ca utilizatorii le pot combina intre ele pentru a se potrivi nevoilor specifice.

Volumul mare si diversitatea plugin-urilor oferite poate fi uimitoare. Plugin-urile WordPress ofera functionalitati pentru automatizarea marketingului, slidehow-uri foto, pluginuri sociale, formulare, optimizarea cautarii(SEO), caching, securitate, eCommerce si multe altele. Dezvoltatorii din intreaga lume adauga in fiecare zi noi pluginuri si modifica, updateaza cele existante.

3. Temele de WordPress

Unul dintre cele mai mari avantaje ale orcarui tip de CMS este ca temele folosite sa permita utilizatorilor sa aiba o structura pentru un site web bine construit care arata bine cu un simplu click pe un buton. Ca si plugin-urile, temele ruleaza de la teme usoare, minime pana la teme full echipate cu continut si imagini. Folosind o tema, chiar si un designer web novice ar putea crea un site profesional in doar cateva minute.

4. Usurinta de utilizare

De multe ori nu se poate zice ca un produs pentru web design poate sa fie atat puternic incat si usor de folosit. Ambele descrieri se aplica pentru CMS-ul WordPress. Cu un meniu logic, organizat, cu caracteristici si simple selectii de click-uri, WordPress este accesibila chiar si persoanelor care nu au experienta. Oricine, chiar si fara cunostinte de HTML sau CSS de baza poate construi si mentine un site in cateva minute folosind WordPress. Acest lucru a revolutionat modul in care oamenii au construit site-uri web, astfel s-a redus dependenta de profesionisti din domeniul web si au imputernicit milioane de persoane sa exploreze pe cont propriu designul web.

5. Versatilitatea

WordPress a inceput ca o platforma simpla de blogging. Dar, odata cu utilizarea inteligenta a pluginurilor si a unei liste tot mai mari de caracteristici incorporate, acesta a crescut foarte rapid. Astazi, oamenii folosesc WordPress pentru orice tip de site pe care il putem imagina. Fie ca este nevoie de un site eCommerce, de un portofoliu de fotografie, sau chiar de un blog simplu, WordPress va poate fi de mare ajutor.

Mai mult de atat, potrivit Google, WordPress are un rating de 99% SEO friendly. Acest lucru se datoreaza structurii bine proiectate. Cu toate aceste calitati, este recomandat sa se foloseasca WordPress pentru urmatorul proiect al dvs impreuna cu un pachet de hosting SSD. In plus puteti creste viteza de incarcare a paginii dvs WordPress cu Litespeed cache for WordPress disponibil pentru toate pachetele de hosting Hostvision.

Adauga un comentariu