WordPress sau Joomla

WordPress sau Joomla

O mare parte din website-urile care exista in prezent sunt create prin intermediul unui content management system(CMS), astfel incat dezvoltarea unui site a devenit un proces mai facil si mai rapid. Printre cele mai folosite sunt WordPress si Joomla iar aceste platforme va pot ajuta in construirea unui website perfect in functie de dorintele personale prin intermediul unor pasi simpli.

Existenta mai multor CMS-uri poate ingreuna factorul decizional in privinta construirii unui site, insa acum discutam de doua dintre cele mai utilizate platforme si anume de WordPress si Joomla care, desi sunt platforme foarte similare, intre acestea exista anumite diferente care pot determina alegerea CMS-ului potrivt in dezvoltarea site-ului.

WordPress este probabil cel mai utilizat dar si cel mai popular CMS de pe piata la momentul actual. A inceput ca o simpla platforma de blogging, insa treptat a evoluat, devenind astfel unul dintre cel mai performat si flexibil program de construit si dezvoltat pagini web. Aceasta este o platforma ideala pentru incepatori, iar faptul ca exista un numar foarte mare de tutoriale si forumuri dedicate WordPress ajuta la solutionarea viitoarelor probleme care pot aparea in dezvoltarea site-ul personal.

Mai jos avem o parte din beneficiile prezente in utilizarea platformei WordPress

Wordpress resetare parola

 

a) Foarte usor de instalat
WordPress poate fi implementat foarte usor. Instalare dureaza foarte putin si mai mult decat atat puteti avea site-ul activ in mai putin de 10 minute. Prin intermediul Softaculous, un software de dezolvare prezent pe serverele noastre, instalarea poate fi efectuata prin intermediul unor simple click-uri.

b) Usor de personalizat
Platforma WordPress are mii de theme si plug-in-uri care fac ca personalizarea site-ului sa fie un proces foarte usor si accesibil. Datorita popularitatii pe care o are programul respectiv, foarte multi dezvoltatori aleg ca plugin-urile si themele create de acestia sa fie distribuite gratuit, astfel va ofera oportunitatea de crea un site profesional cu un buget egal cu zero.

c) O comunitate mare
Daca intampinati probleme la crearea sau personalizarea site-ului, exista o comunitate formata din milioane de oameni care va pot ajuta in rezolvarea dificultatiilor intampinate. Mai mult decat atat, aproape toate themele si plugin-urile pe care le folositi au o echipa de dezvoltatori in spate care ofera suport utilizatorilor, astfel este usor sa luati legatura cu acestia in solutionarea problemelor aparute. 

Joomla este un CMS extrem de flexibil si este folosit drept pilon pentru unele din cele mai mari website-uri de pe internet. Este considerat a fi cel de-al doilea cel mai utilizat CMS dupa WordPress. Prin intermediul acestei platforme pot fi construite o serie de caracteristici puternice pentru un site, insa daca nu aveti cunostinte minime de codare, ar fi indicat sa utilizati alt program de creeare a unui site.

Mai jos avem o parte din beneficiile prezente in utilizarea platformei Joomla

jcomplete-premium-tee_design

a) Se poate crea o retea sociala
Prin Joomla aveti posibilitatea de a dezvolta o retea sociala de la zero. Si prin intermediul altor CMS-uri este posibila constuirea unei retele sociale, insa nu este la fel de rapid si usor.

b) Se poate crea usor un magazin online(eCommerce)
Pe langa posibilitatea de a crea o retea sociala, aceasta platforma ofera suportul necesar in crearea unui magazin online. Si prin intermediul WordPress-ului creare un magazin online este posibila
prin diferite metode, insa prin Joomla dezvoltarea unui astfel de site este mult mai usor de realizat.

c) Necesita un nivel mediu de abilitati tehnice
Joomla ofera un suport avansat in p
osibilitatea de a personaliza site-ul, insa nu necesita un nivel de cunostinte tehnice foarte ridicat. Chiar daca are cerinte tehnice mai ridicate decat in utilizarea WordPress, nu trebuie sa evitati folosirea acestei platforme.

Nu putem determina concret care platforma este mai buna dintre cele doua prezentat deoarece totul depinde de ce anume se potriveste cel mai bine dorintelor personale in dezvoltarea site-ului dorit. Important este sa va analizati cerintele si sa stiti concret ce site doriti sa dezvoltati, usurand asadar procesul de selectare a unui CMS potrivit.

Daca nu aveti o serie minima de cunostiinte tehnice si doriti sa creati un blog sau un site de prezentare atunci cel mai indicat este sa utilizati WordPress, insa daca aveti cunostinte tehnice si doriti sa creati o mica retea sociala sau un magazin online ar fi o recomandat sa utilizati Joomla.

Adauga un comentariu