Softaculous

Softaculous

Softaculous este o librarie de scripturi ce reprezinta un ajutor in instalarea aplicatiilor web comerciale sau open source direct in website, prin intermediul unui sistem bine pus la punct si complet automatizat. Folosind acest utilitar, aplicatiile web, precum WordPress, Joomla, OpenCart, etc., pot fi instalate in doar cateva minute fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa creeze baze de date si fara descarcarea si incarcarea kit-ului de instalare a CMS-ului pe server. Singura operatiune manuala pe care utilizatorul trebuie sa o efectueze  este completarea datelor de logare pentru accesarea ulterioara a panoului de administrare a aplicatiei web instalate.

Scripturile de instalare puse la dispozitie de Softaculous acopera o gama larga de aplicatii web iar acestea fac parte din urmatoarele categorii:  Blogging, Forum-uri, Calendare, E-Commerce, etc. Toate aplicatiile prezente in acest utilitar sunt actualizate la ultima versiune pusa la dispozitie de catre producatorii acestora.

Accesul spre utilitarul Softaculous se face direct din cPanel la sectiunea Software.
Panoul de administrare a utilitarului „Softaculous Apps Installer” este usor de utilizat si foarte intuitiv. Dupa accesarea panoului administrativ pe pagina principala apar informatii cu privire la numarul aplicatilor instalate in  momentul acela pe contul respectiv iar pe partea stanga sunt categoriile specificate anterior in articol, loc in care se pot alege aplicatiile web, disponibile, care pot fi instalate direct pe site, prin intermediul unui numar minim de click-uri.
Softaculous

Spre exemplu dorim sa instalam WordPress, la categoria Blogs alegem WordPress.
Acum sunt prezentate o serie de informatii cu privire la CMS-ul care urmeaza sa fie instalat, versiunea prezenta in Softaculous, data lansarii acestei versiuni si spatiul necesar pentru instalare aplicatiei. Instalarea in site se efectueaza din tab-ul „Install”.
wordpress softaculousIn tab-ul de „Install” va trebui setat folder-ul unde se doreste instalarea WordPress(In Directory), daca campul respectiv este gol atunci instalare se va efectua direct in folder-ul root si anume /public_html/, se alege username-ul de admin(Admin Username) se seteaza parola pentru admin(Admin Password), indicat este setarea unei parole cat mai complexe, si setarea unei adrese de email pentru admin(Admin Email). Dupa ce informatiile respective au fost setate tot ce trebuie facut este click pe butonul de instal din josul paginii.

Dupa cum se poate observat instalarea unui CMS devine un proces mult mai usor si automatizat prin intermediul utilitarului Softaculous, fiind un tool foarte util pentru cei care nu au foarte multa experienta in instalarea aplicatiilor web.

Adauga un comentariu