Metode pentru a creste viteza site-ului tau

Metode pentru a creste viteza site-ului tau

Unul dintre factorii cheie care fac un site eficient este viteza iar aceasta este prima impresie pe care un vizitator si-o creaza despre afacerea dvs. Acum cand toata lumea asteapta ca informatia sa fie accesata aproape instantaneu, viteza redusa a unui site web este unul dintre cele mai frustrante lucruri cu care ne confruntam si care poate inrautati considerabil perceptia asupra site-ului dvs. Viteza redusa nu este deranjanta doar pentru utilizatori, este de asemenea deranjanta si pentru proprietarii paginilor web.

Prin reducerea timpului de incarcare a paginii web veti obtine un impact pozitiv asupra proceselor de marketing online si implicit asupra vanzarilor. Astfel aveti sansa sa obtineti un trafic crescut si sa atrageti mult mai multi vizitatori si potentiali clienti. In acest articol va vom oferi recomandari despre imbunatatirea performantei site-ului dvs si a timpului de incarcare a paginii.

Cum sa testezi viteza site-ului?

  • Pagespeed Insights este un instrument oferit de Google in mod gratuit, usor de folosit pentru testarea site-ului dvs. Se introduce adresa URL a site-ului dvs web si acest instrument va analiza continutul acestuia si va genera sugestii cu privire la moduri de a creste viteza site-ului dvs.
  • Pingdom este deasemenea util pentru site-ul dvs care nu testeaza doar viteza site-ului ci va ofera si o recenzie si o nota in legatura cu performantelele site-ului dvs. Acesta urmareste deasemenea istoricul performantei site-ului astfel puteti avea o perspectiva asupra oricaror modificari legate de viteza site-ului.
  • Yslow este deasemenea un instrument care testeaza viteza site-ului si ofera sugetii pentru imbunatatirea acestuia. De asemenea, va poate oferi o extensie Chrome pentru a verifica viteza site-ului dvs.

Odata ce ati testat viteza site-ului, puteti incepe sa il optimizati. Exista o multime de moduri diferite de a face site-ul dvs sa functioneze mai rapid. Va vom oferi cateva sfaturi despre cum puteti imbunatati viteza site-ului dvs.

1.Alegerea pachetului de gazduire optim

Multi clienti aleg pentru inceput pachetul de gazduire minim pentru site-ul lor. De-a lungul timpului, site-ul poate creste, avand nevoie de mai multe resurse de procesare, iar acest lucru poate incetini viteza site-ului. In cazul acesta, cea mai buna alegere ar fi sa luati legatura fie cu firma care va gazduieste site-ul si sa decideti o actualizare a planului de gazduire fie direct cu firma de hosting. Acesta modificare este cea mai simpla si mai usoara modalitate de a imbunatati viteza site-ului dvs prin accesul la resurse de procesare superioare.

2. Optimizarea imaginilor

Imaginile, in special cele de rezolutie mare, ocupa o latime de banda mare. In cazul in care imaginile nu sunt optimizate, folosesc un nivel ridicat de resurse si este nevoie de mai mult timp pentru a se incarca.

Optimizarea imaginilor se poate efectua folosind diverse programe, tool-uri online sau functii php. In cazul in care optimizarea imaginilor se face cu un procent prea mare, acesta va duce la o scadere mare a calitatii imaginilor. De asemenea se recomanda si redimensionarea imaginilor acolo unde este cazul pentru nu a folosi resurse in plus.

3. Reducerea numarului de pluginuri

Pluginurile sunt componente care se regasesc in fiecare site web. Din pacate, cu cat sunt instalate mai multe pluginuri , cu atat mai multe resurse sunt necesare pentru a le rula. Ca urmare, siteul va functiona mai lent iar in plus, pot aparea probleme de securitate. Va recomandam sa verificati periodic pluginurile instalate si cele inutile sa le stergeti sau sa le dezactivati, iar in funtie de nivelul de experienta pe care il aveti, unele pluginuri ar fi recomadat sa se inlocuiasca, efectuand anumite sarcini manual.

Mai intai este recomandat sa se efectueze testele de performanta pentru a afla ce pluginuri incetinesc site-ul dvs. Viteza site-ului depinde nu numai de numarul de pluginuri instalate ci si de calitatea acestora. Incercati sa evitati pluginurile care incarca multe scripturi sau genereaza o multime de interogari in baza de date. Cea mai buna solutie este pastarea doar a pluginurilor necesare si asigurarea faptului ca acestea sunt actualizate de fiecare data.

4. Minimalizarea requesturilor HTTP

Site-urile pot deveni lente si din cauza a prea multor solicitari de tip HTTP. Cand cineva viziteaza site-ul dvs, se solicita anumite fisiere, iar browserul web solicita aceste fisiere de pe serverul dvs utilizand protocolul HTTP. Aceste fisiere includ fisierele HTML, fisierele CSS si JavaScript. Daca exista multe fisiere, vor exista multe cereri HTTP astfel site-ul dvs poate fi incetinit. Exista cateva modalitati pentru a minimaliza aceste requesturi:

  • Sa se combine CSS, scripurile JS si fisierele HTTP
  • Sa se utilizeze CSS in locul imaginilor ori de cate ori este posibil
  • Sa se reduca numarul de elemente de pe fiecare pagina web
  • Sa se reduca redirectarile deoarece creeaza cereri suplimentare HTTP catre serverul dvs si maresc timpul de incarcare a paginii web

5. Activarea cache-ul browserului

Cand se viziteaza un site, elementele de pe pagina care se viziteaza sunt stocate pe discuri SSD sau HDD sau intr-o memorie cache sau temporara. Prin activarea aceastei functii se poate mari viteza de incarcare a site-ului prin stocarea anumitor resurse in browser, specificand o anumita perioada de timp pentru care se doreste ca acestea sa fie memorate. Astfel un vizitator care a vizitat acelasi site in trecut, nu va mai descarca din nou toate resursele ci le va accesa din cache, astfel pagina web se va incarca mult mai repede.

Adaugarea acesteia se poate face foarte usor indiferent daca se foloseste un plugin sau daca se face totul manual. Daca se doreste instalarea unui plugin de cache pentru WordPress, gasiti si mai multe informatii aici. Noi recomandam folosirea pluginului Litespeed for WordPress, plugin care a fost extrem de apreciat pentru performate de catre clientii nostri.

6. Implementarea compresiei Gzip

Este important ca fisierele sa aiba o dimensiune cat mai mica fara a le fi afectata calitatea. Cu cat fisierele dvs sunt mai mici, cu atat se vor incarca mai repede paginile site-ului dvs. Comprimarea fisierelor este una dintre cele mai facile cai de a reduce timpul de incarcare. Compresia Gzip comprima fisierele inainte de a le trimite catre browser. La accesarea de catre utilizator, browserul dezarhiveaza fisierele si va livra continutul acestora.

Cele mai multe servere pot comprima fisiere in format Gzip inainte de a le trimite spre descarcare. Astfel se poate obtine o reducere a timpului de descarcare a fisierelor de pana la 70% in acest mod.

7. Optimizarea bazei de date

Optimalizarea bazei de date este un alt mod eficient de a accelera viteza site-ului dvs. Cele mai multe site-uri utilizeaza o baza de date. Acesta este de nelipsit pentru magazinele online, bloguri si multe alte site-uri. O baza de date care nu este optimizata va duce la o incarcare mai lunga a site-ului.

Adaugarea unui index in baza de date este una dintre cele mai bune metode de optimalizare. Introducand acest index, interogarile in baza de date vor returna mult mai repede informatiile decat in cazul in care acest index lipseste.

Este indicat de asemnea sa se verifice in mod regulat baza de date si sa se „curete”. Sa va asigurati ca exista o copie de rezerva a fisierelor care sunt salvate local. Este important sa nu se efectueze nici o modificare in baza de date inainte de a avea un backup salvat local.

Concluzie

Deoarece totul se intampla atat de repede in jurul nostru si traim intr-o lume a vitezei, este nevoie ca toate actiunile sa se intample in cel mai rapid mod posibil. Cum cea mai mare parte dintre actiuni se intampla pe internet, se doreste ca timpul de asteptare sa fie cat mai mic posibil.

Astfel, o incarcare rapida a site-ului dvs este una dintre cele mai importante caracteristici a paginii dumneavoastra. Oamenii se astepta ca site-urile sa fie cat mai rapide, cu un timp de incarcare cat mai scurt, in caz contrar riscati sa pierdeti trafic. Prin urmare, asigurati-va ca oferiti utilizatorilor dvs o experienta cat mai buna prin imbunatatirea vitezei site-ului dvs.

Adauga un comentariu