Hostvision at How-To-Web Cluj

Hostvision at How-To-Web Cluj

Saptamana trecuta a avut loc prima editie a conferintei How-To-Web in Cluj, la care am avut privilegiul sa luam parte.

Locatie inedita, speakeri de renume, subiecte interesante, idei de business, unelte de promovare online,

si nu in ultimul rand cafea buna, sunt doar cateva elemente care au caracterizat cea mai promitatoare conferinta de web din Cluj-Napoca.

Primul speaker care a luat cuvantul a fost Marius Ghenea, care a pus in discutie noua forma de antreprenoriat, si anume Netentrepreneur, precum si posibilitatile de finantare a unui start-up business, printre care asocierea cu un Business Angel sau un Super Business Angel.

A urmat Philipp Kandal de la Skobbler, care a venit in completarea lui Marius Ghenea, privind posibilitatile de finantare a unui business, insistant pe ideea de venture capital

Dupa o scurta pauza au urmat cei de la TvDeCe, care ne-au aratat cum se poate cumpara influenta in mediile sociale online, urmat de Alex Rada de la Squeeqly, care a oferit cateva tips&tricks despre cum sa-ti cresti vanzarile pe social media.

Partea a doua a conferintei s-a rezumat in special la Mobile applications, precum si piata in continua crestere care o presupune dezvoltarea de aplicatii pe mobile.

Printre speakeri au fost Mircea Botez – ISDC, Dan Calinescu – Fluid Trends, Paul Rawlings – ScreenReach Interactive, precum si Sebastian Presecan – iQuest, care pe rand au vorbit despre challenge-urile ce exista momentan in dezoltarea de aplicatii pe mobile pe diverse platforme si trend-urile viitoare spre care se orienteaza acest fenomen.

Ultima parte din cadrul conferintei s-a rezumat la ideea de Cloud Computing, in special la beneficiile, dar si dezavantajele care le presupune adoptarea unei solutii de tip cloud. Dragos Manac de la MSP si Alex Lapusan – Zitec au prezentat solutiile cloud existente pe piata in momentul de fata, costuri si dificultati de implementare, precum si aplicatii ce pot fi dezvoltate in cloud.

Conferina s-a incheiat cu un after party in club MyWay.

Per ansamblu conferinta s-a dovedit a fi o reusita si un start pentru viitoarele eventimente web si Mobile in Cluj-Napoca. Dorim sa felicitam organizatorii pentru locatia inedita si buna desfasurare a intregului eveniment.

Florin Cucuiet

HostVision Suport Team

Adauga un comentariu