HDD vs SSD Hosting

În ultima perioadă, majoritatea companiilor de hosting au trecut de la serverele web cu stocare pe HDD-uri clasice pe SDD-uri pentru performanțe și viteză mai mare. Unele companii încă oferă planuri de găzduire bazate pe găzduirea HDD , având un cost mai mic. Per ansamblu, este foarte important să se cunoască aceste diferențe de performanță.

Care este diferența dintre HDD și SSD?

HDD datează de mult timp și funcționează în felul următor: datele sunt stocate pe discuri magnetice, fiecare unitate fiind echipată cu senzori care vor căuta informații, trimițându-le CPU-ului. Viteza de transfer diferă în funcție de modelul echipamentului, de standardul RPM( Rotații pe Minut) – 5400/7200, precum și tipul de magistrală care va conecta și efectua fluxul de date într-un calculator.

SSD-urile sunt mai recente , acestea făcându-și apariția în jurul anilor 2009 și funcționează asemeni unui stick(memorie USB). De asemenea, un SSD are doar cip-uri de memorie, neavând capete de citire, discuri magnetice și nici un element mecanic.

Atunci când SSD-urile au fost lansate pe piața de consum, acestea aveau un preț destul de mare în comparație cu HDD-urile de capacitate de stocare similara. Pe măsură ce companiile de hosting au investit în hardware-ul centrelor de date, introducerea acestui tip de hard SSD s-a manifestat prin oferirea de upgrade-uri premium. Odată cu scăderea prețurilor SSD-urilor, cererea consumatorilor a fost tot mai mare, precum și competiția venită din partea concurenților.

VITEZA DE TRANSFER– HDD VS SSD

Una dintre principalele situații care poate apărea în cadrul unui Server este supraîncărcarea hardware-ului cu cereri de citire/scriere (Input/Output), SSD-urile reușind să proceseze mai rapid informația.

Conform unui studiu efectuat , HDD-urile au tendința de eșua, în medie la o rată de, 3.5% a echipamentului pe durata ciclului de viață a echipamentului, în comparație cu SSD unde rata este estimată la 0.5%.

VITEZA DE GĂZDUIRE- HDD VS SSD

În ceea ce privește hostingul, dacă deja sistemul tău nu este pe SSD e posibil să fii într-un dezavantaj competitiv. În practică, acest lucru este important, deoarece pentru unele site-uri cu trafic ridicat este nevoie de o rată rapidă de încărcare. Mai mult decât atât, alți factori importanți în măsurarea vitezei de găzduire este serverul DNS utilizat, precum și memoria RAM alocată.

CONCLUZII!

Introducerea tehnologiei SSD în industria de Găzduire Web a reprezentat o evoluție majoră, permițând procesarea mai rapidă a datelor, precum și a paginilor Web.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *