Generarea fisierului info.php

Generarea fisierului info.php

PHP este un limbaj modern de programare care asigura facilitati avansate in lucrul cu fisierele astfel incat, folosind codul PHP acestea pot fi create, modificate, gestionate, sterse si ofera de asemenea posibilitatea de  modificare a paginilor web inainte ca acestea sa fie transmise de server catre browserele utilizatorilor.

Continutul HTML poate fi generat de PHP pe baza unor fisiere existente sau pornind de la zero, poate afisa orice alt continut web sau o imagine si de asemenea poate redirectiona utilizatorii catre alte pagini web. In aceste situatii PHP consulta baze de date, fisiere externe sau alte resurse si executa comenzi ale sistemului de operare.

Datorita faptului ca procesarea se realizeaza la nivelul serverului web(inainte ca paginile sa ajunga in browser) acest limbaj de programare este considerat un limbaj server-side. Etichetele <?php si ?> genereaza continutul pentru o pagina web ce va fi afisata de browser, iar tot ce se afla in interiorul acestor tag-uri este considerat cod-sursa fiind executat de interpretorul PHP si inlocuit mai apoi cu rezultatul executiei.

Functia PHPinfo are rol informativ astfel aceasta ne ofera de exemplu, informatii despre instalarea PHP curenta si despre serverul pe care aceasta este executata.

Crearea unui fisier PHPinfo presupune urmatorii pasi :

1.  Logarea in Cpanel

2. Accesare File Manager

3. Selectati folderul dorit

4. Selectati optiunea New File

5. In chenarul afisat introduceti phpinfo.php dupa care apasati Create New File

6. Alegeti din lista fisierul creat (in exemplul nostru phpinfo.php) iar prin acesarea acestuia va aparea un Text Editor

7. In Text Editor-ul aparut introduceti <?php phpinfo(); ?> dupa care salvati modificarile (Save Changes)

Dupa efectuare acestor modificari, accesand domeniul.ro(com;net, etc)/phpinfo.php (in exemplu prezentat, aceasta extensie poate avea alta denumire) vi se vor afisa toate informatiile pe care functia phpinfo le ofera.

Adauga un comentariu