De ce LiteSpeed?

De ce LiteSpeed?

În plus față de software-ul standar al serverului web, cum ar fi Apache, există și alte opțiuni pe care ar trebui să le luați în considerare. Una dintre aceste alternative este LiteSpeed ​​Web Server. Spre deosebire de Apache, LiteSpeed ​​oferă un boost semnficativ de perfomanță site-ului dvs. datorită LS Cache, dar acesta nu este gratuit. În schimbul acestui cost, LiteSpeed ​​oferă pe lângă performanțe mai bune și caracteristici mai noi decât alte soluții de server web similare.

Server web LiteSpeed

LiteSpeed ​​a fost inițial dezvoltat de LiteSpeed ​​Technologies în iulie 2003. De atunci, a devenit una dintre cele mai populare soluții software pentru servere web disponibile pe piață. Software-ul a fost dezvoltat cu scopul de a produce o performanță mai mare a serverului web fără a necesita o creștere proporțională a capacității hardware sau a infrastructurii. Una dintre modalitățile cheie prin care LiteSpeed ​​face acest lucru este cu LSCache, pluginul de cache pe care LiteSpeed ​​îl folosește pentru gestionarea cache-ului.

LSCache

Pentru a obține cele mai bune performanțe din software-ul serverului dvs. web, este esențială o soluție bună de stocare în cache. Cu LiteSpeed, puteți utiliza LSCache pentru a gestiona memoria cache a serverului și pentru a vă asigura că site-urile dvs. se încarcă rapid și corect. LSCache este foarte personalizabil și poate fi utilizat pentru a crește viteza site-urilor WordPress, Joomla! LSCache este încorporat în LiteSpeed, nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la instalarea unui plugin de cache separat.

Cum funcționează cache-ul?

Luați în considerare o situație în care aveți un site web cu cache. Prima dată când cineva vizitează site-ul, site-ul se va încărca normal. Deoarece cache-ul este activat, serverul va stoca fișierele în RAM. Când același site este solicitat din nou, serverul va da site-ului web o copie în loc să preia o copie nouă. Prin urmare, timpul de recuperare a fișierelor este redus dramatic, iar utilizatorul primește o pagină interactivă mult mai repede.

Tipuri de cache

1. Browser caching

În cache-ul browserului, fișierele sunt stocate în browserul însuși.

2. Server caching

În loc să proceseze fiecare cerere, din nou și din nou, serverul va stoca rezultatele cererilor. Apoi va furniza rezultatele care vor economisi timpul de procesare.

HTTP / 3

Cea mai nouă versiune viitoare a HTTP este HTTP / 3. Această tehnologie nu este utilizată pe scară largă astăzi, parțial din cauza faptului că multe tipuri de software pentru server web nu sunt compatibile cu HTTP / 3 și nici multe browsere web nu acceptă trafic HTTP / 3 în acest moment. LiteSpeed ​​acceptă trafic HTTP / 3, făcându-l una dintre puținele soluții software de server web capabile să facă acest lucru.

Pe langă cele deja menționate trebuie să știți că:
Niciun client nu va fi dispus să aștepte mai mult de 5 secunde pentru a încărca o pagină web. Adăugând memoria cache, oferiți clienților o experiență mai rapidă și mai lină. O experiență mai bună a clienților are ca rezultat mai multe conversii.
Google a anunțat că viteza site-ului este un factor care afectează clasarea paginilor. Există mulți factori care afectează SEO, dar dacă toți acești factori sunt constanți, atunci cu siguranță o pagină mai rapidă va avea un rang mai înalt.

La HostVision, toate planurile de hosting web vin la pachet cu webserver-ul LiteSpeed.

Adauga un comentariu