Cum să estimați nevoile de găzduire ale site-ului web?

Cum să estimați nevoile de găzduire ale site-ului web?

Pentru a avea un site web pe Internet, cele mai elementare resurse de care aveți nevoie sunt spațiul pe disc și lățimea de bandă. De cele mai multe ori trebuie să estimați de cât de multe resurse are nevoie site-ul dvs, chiar dacă furnizorul de găzduire vă oferă lățime de bandă nelimitată și spațiu pe disk.

Doriți să aveți cât mai mulți vizitatori pe site?

Dacă nu aveți o cantitate adecvată de lățime de bandă, mulți dintre vizitatorii dvs. nu vor putea accesa site-ul dvs. web. Asta înseamnă că veți pierde din trafic valoros.

Spațiul pe disc este cantitatea de date pe care o puteți stoca pe serverul web. Evident, spațiul necesar depinde de dimensiunea site-ului dvs. web. Majoritatea site-urilor web sunt compuse din HTML (text), imagini, Flash sau o combinație a tuturor. Spațiul pe disc este cantitatea de date pe care furnizorul dvs. de găzduire web o permite pentru fiecare cont. Deci, dacă aveți un site web cu mii de fotografii și fișiere media, atunci spațiul pe disc de care are nevoie site-ul dvs. web este dimensiunea reală a tuturor acestor fișiere combinate cu HTML, CSS și orice altceva de care are nevoie un site web.

Textul este foarte economic, ocupă foarte puțin spațiu. Imaginile și video-urile sunt mai scumpe, deoarece necesită mai mult spațiu pe disc. Creșterea animației web, a inovațiilor media și a rețelelor sociale a afectat direct dimensiunea medie a paginii web, care crește în fiecare an. Acest lucru se datorează necesității de JavaScript, CSS și videoclipuri. Deci, dacă un site web a avut nevoie de 5 GB de stocare pe disc în ultimii ani, atunci acum va avea nevoie de cel puțin 10 GB. Deci, aflați cât spațiu utilizați în prezent și apoi aproximați cât credeți că poate crește site-ul dvs. de aici.

Lățimea de bandă este cantitatea de date pe care vi se permite să le transferați către și de la serverul dvs. web pe lună. Aceasta include toate încărcările și descărcările, atât HTTP, cât și FTP. Lățimea de bandă depinde de dimensiunea paginii dvs. web, de numărul de vizitatori pe site-ul dvs. și de numărul de pagini pe care le accesează.

Nu neglijați spațiul de găzduire web pe care îl folosesc software-ul și instrumentele site-ului dvs., așadar, pentru  WordPress, de exemplu, 20 MB de stocare vor fi folosiți doar pentru fișierele de bază WordPress. Și dacă adăugați pluginuri, teme și alte fișiere, dimensiunea poate crește și ajunge la 50 GB cu ușurință.

Pentru o dimensiune medie a paginii de 50 KB, 20.000 de vizitatori pe lună și 5 pagini pe vizitator, site-ul dvs. web va avea nevoie de aproximativ 5000 MB sau 5 GB de lățime de bandă pe lună. Rețineți că 20.000 de vizitatori pe lună echivalează cu aproximativ 667 de vizitatori pe zi. Acesta este un număr pe care nici majoritatea site-urilor mari nu îl pot realiza. Deci, utilizarea lățimii de bandă depinde de vizitele pe care le are site-ul web. Cu cât este mai popular un site web, cu atât va avea nevoie de mai multă lățime de bandă. Cu toate acestea, putem estima că, în medie, aproximativ 20 GB  lățime de bandă vor fi suficienti pentru un site mic. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lățimea de bandă decât dacă aveți o cantitate imensă de trafic în fiecare lună.

În acest caz, furnizorul de hosting web vă va contacta pentru a face upgrade la un nivel mai ridicat de servicii VPS sau chiar găzduire dedicată. Aceastea sunt soluții adecvate de găzduire pentru site-uri cu trafic intens.

Dacă tocmai vă lansați site-ul, este posibil să nu aveți nevoie de o cantitate imensă de spațiu și nici de o cantitate imensă de lățime de bandă. Cu excepția cazului în care aveți motive să credeți că site-ul dvs. web va avea o mulțime de vizitatori și / sau oferiți descărcări de filme și muzică. Cu toate acestea, atunci când alegeți un provider de hosting web, alegeți unul care vă permite să faceți upgrade la resurse, dacă ar trebui să aveți nevoie mai târziu.
Cu toate acestea, merită să luați în considerare exact care va fi conținutul site-ului dvs. web. Vor exista anunțuri banner, veți avea o mulțime de elemente grafice, video și / sau fotografii? Site-ul dvs. web va fi bazat pe baza de date sau va avea software descărcabil? Amintiți-vă, la fel ca în cazul spațiului, dacă un site conține o cantitate enormă de imagini, formulare pentru email-uri sau alte produse pentru descărcare, lățimea de bandă și nevoile dvs. de transfer de date vor fi mai mari.

Succesul dvs. depinde de modul în care vă dezvoltați, promovați, îngrijiți și acordați atenție nevoilor site-ului dvs. Dacă vă pasă de succesul site-ului web, atunci veți avea suficientă grijă pentru a cunoaște ce are nevoie într-adevăr site-ul dvs. Acestea includ găsirea unei gazde care să satisfacă aceste nevoi în mod eficient și onest.

Adauga un comentariu