Cum să alegi cea mai rapidă găzduire pentru site-ul tău web – la ce factori trebuie să fii atent

Cum să alegi cea mai rapidă găzduire pentru site-ul tău web – la ce factori trebuie să fii atent

Un site web, indiferent de specificul său, are nevoie de o găzduire web pe măsura cerințelor sale. O mare problemă care apare atunci când îți creezi primul site web este că nu știi la ce să te uiți atunci când îți alegi găzduirea web.  

Alege-ți găzduirea web în funcție de nevoile tale astăzi. Dacă vrei să le oferi clienților tăi cea mai bună soluție de hosting, dă click aici! 

Ce înseamnă toate acele detalii pe care le găsești în descrierea pachetului? Cum poți să alegi hosting-ul corect și la ce factori trebuie să fii atent? Ți-ai pus aceste întrebări vreodată? Da, știm, sunt întrebări comune pentru oricine își caută un hosting nou! Altfel, n-ai fi găsit acest articol pe site-ul nostru web, nu-i așa? 

Motive pentru care ai nevoie de un hosting rapid: 

Imaginează-ți că intri pe un website și ești pus să aștepți 10 secunde până intri. Aștepți sau părăesești site-ul?  Da, exact – o să părăsești site-ul – deoarece nimeni nu mai așteaptă 10 secunde până accesează site-ul! În general, când cauți ceva pe un site web, ai nevoie de o soluție la o problemă. Poate că în 2005, când toate site-urile se încărcau greu, ai fi așteptat soluția aia mai mult timp, dar în 2021, când viteza oricărui site web este constantă și extrem de rapidă, nu mai așteaptă nimeni mai mult de 4-5 secunde! 

Experiența utilizatorilor este mult mai plăcută 

Atunci când hosting-ul e rapid, experiența oricărui utilizator este mult mai plăcută. Prima impresie e crucială și în online, iar atunci când totul merge ca pe roate, utilizatorii tăi vor aprecia la maxim atenția ta și experiența plăcută și rapidă! 

Un website încet va pierde utilizatori 

Pe cealaltă parte, dacă site-ul tău nu e destul de rapid și nu are o găzduire capabilă, atunci va pierde utilizatori. Printre acei utilizatori sunt, cu siguranță, oameni care ar fi fost dispuși să cumpere de la tine și să devină clienți fideli. Păcat, i-ai pierdut din cauza găzduirii web prost alese.  

Pentru a testa performanța site-ului tău web, te invităm să citești acest blog! 

Un site web rapid îți va oferi un SEO mai bun 

Optimizarea motoarelor de căutare poate fi unul din modurile principale prin care poți să obții clienți noi, iar un site web rapid cu siguranță te va ajuta în această privință. Google e foarte atent la acești factori și tinde să nu recomande un site web încet utilizatorilor săi! Dacă Google ar recomanda un site web care nu se încarcă destul de repede, atunci utilizatorii nu vor avea probleme doar cu site-ul în cauză, ci și cu Google!  

 

Factori la care trebuie să fii atent atunci când alegi o găzduire web 

 

Verifică opțiunile existente deja de la provider-ul ales 

Fiecare provider de hosting web are anumite pachete create pentru clienții lui. În acele pachete se încadrează anumite servicii (spațiul de hosting, traficul web, bazele de date oferite, etc.). Analizează acele pachete atent, cere sfaturi echipei de vânzări de la provider-ul ales și abia apoi ia o decizie. Dacă tot plătești, măcar să cumperi ceva ce chiar te va ajuta. Ar fi păcat să fii nevoit să schimbi hosting-ul după prima lună, deoarece nu ai știut să-ți estimezi nevoile.  

Alege în funcție de locația server-ului 

Dacă ai avea de ales între legume din România sau din Turcia, precis ai alege legumele românești – ajung mai repede la tine, sunt proaspete, sunt mai gustoase și ajuți și economia locală. De ce nu se respectă aceeași regulă și în cazul provider-ului de hosting?  

Alege un hosting ce are server-ul în România, deoarece îți va oferi o soluție mult mai rapidă. E una să ai serverele în România și total altceva să ai serverul în Statele Unite, nu-i așa? Dacă ai majoritatea utilizatorilor din România, mergi pe soluția simplă a unui hosting din România!   

Verifică review-urile de pe Google sau Facebook 

Orice provider de găzduire web ar trebui să aibă recenziile disponibile pe paginile de Google sau Facebook, iar media acestor recenzii ar trebui să fie una cât mai mare. De asemenea, nu te uita doar la media recenziei, ci vezi părerile despre serviciu per total – sigur o să găsești acolo informațiile de care ai nevoie!  

 

Știi cum să alegi cea mai rapidă găzduire pentru site-ul tău web, da? Perfect! Te așteptăm pe Hostvision ca să vezi care e pachetul perfect pentru tine și site-ul tău!  

Adauga un comentariu