Cum iti protejezi site-ul de spam?

Cum iti protejezi site-ul de spam?

Email-ul a devenit o parte indispensabila a vietii noastre si a afacerilor. Rapoartele arata ca 306,4 miliarde de email-uri sunt trimise in fiecare zi, iar 55% din totalul email-urilor trimise sunt spam.

Spamul poate provoca daune semnificative site-ului dvs. Spamul schimba reputatia companiei dvs. in ochii consumatorilor. Oamenii vad acea companie neserioasa in momentul in care email-urile primite intra in spam si cu siguranta nu doriti sa fiti catalogati in acest mod.

De ce apar email-urile de spam?

Site-ul tau web a fost piratat, hackerii primesc toate datele de care au nevoie pentru a edita codul site-ului, pentru a incarca fisiere rau intentionate, pentru a introduce scripturi de spam în catalogul site-ului sau serverului. Acest lucru va permite hackerului să trimită spam de pe site-ul dvs. web si automat site-ul dvs. a fost compromis.

Spamurile mai pot aparea si din cauza scripturilor vulnerabile responsabile cu partea de email-uri, iar formularele de feedback care nu au protectie sau acea protectie e slaba, le poate permite atacatorilor sa trimita spamuri. De asemenea site-urile web care au optiunea de inregistrare pe paginile lor, genereaza un flux mare de email-uri cu notificari referitoare la inregistrarea utilizatorilor. Uneori hackerii pot schimba adresa expeditorului si si pot trimite scrisori de pe un email fals, iar daca email-ul nu va fi trimis destinatarului, aceste scrisori vor reveni in cantitati destul de mari si vor crea un flux de spam.

Din fericire puteti rezolva aceasta problema daca:

  • Va instalati un software anti-spam, un filtru spam – fiind cea mai buna metoda de a va proteja impotriva spamului.

  • Creati o adresa de email de rezerva si folositi-o ca si cum ar fi cea reala

  • Pastrati adresa de email privata – nu o dezvaluiti niciodata pe site-ul dvs. web, nu o afisati in locuri unde o poate accesa publicul

  • Va trebui sa scanati toate scripturile si intregul site web pentru a scapa de fisierele daunatoare. Insa niciodata nu veti fi complet protejat de aceste atacuri ale hackerilor, va trebui sa suplimentati protectia si sa va asigurati ca ati scapat de vulnerabilitatile site-ului. Daca va veti proteja website-ul cu un antivirus sau script care urmareste atacurile, orice incercare a hackerului de a va ataca, va trimite o notificare/un e-mail administratorului care poate bloca serviciul de mail

  • Nu raspundeti la email-uri de care nu va aminititi sa fi fost abonat sau sa fi trimis solicitari. Manevrati-va cu grija activitatile online. Evitati deschiderea email-urilor pe care le considerati spam sau sa faceti click pe linkurile din mesajele spam

  • Trebuie sa folositi un sistem captcha pentru formularele de inregistrare, iar robotii nu vor putea trece de acel sistem

  • Utilizati parole puternice, un manager de parole ar fi ideal pentru contul de email si de gazduire pentru a impiedica hackerii sa ghiceasca parolele sau sa se poata conecta. De asemenea, nu furnizati informatii personale prin intermediul e-mailului.

Clientii care au pachete de hosting web la Hostvision, beneficiaza de filtre antispam la nivel de servere si la nivel de cont (SpamExperts). Acestea reduc simtitor numarul de emailuri primite spam si asigura o functionalitate mult mai buna a serviciului de mail.

Spamul poate fi mult mai periculos si poate face serverul sau dispozitivul dvs. mult mai vulnerabil in fata atacurilor. Nu ai cum sa elimini complet spamul de pe internet, doar sa il diminuezi. Puteti doar sa reduceti impactul pe care il are asupra activitatilor voastre online. Trebuie sa fiti vigilenti in online și sa aveti grija cum tratati adresa de email. Email-urile sunt un canal important de marketing, marketing-ul prin email de multe ori ajutand afacerile sa creasca.

Adauga un comentariu