Cum funcționează un firewall?

Cum funcționează un firewall?

În acest articol vom vedea cum funcționează un firewall, ce este acesta și cum ne securizează rețeaua.

Un firewall funcționează ca un filtru între computer/rețea și Internet. Puteți programa ceea ce intră și iese din computer-ul dvs. , respectiv Internet. Există multe metode diferite în utilizarea firewall-urilor pentru filtrarea informațiilor. Acestea funcționează la diferite nivele a unei rețele, ceea ce determină cât de specifice pot fi opțiunile de filtrare.

Importanţa unui firewall pentru folosință personală

Pentru folosință personală, firewall-urile funcționează mai simplu, decât cele pentru business.

Scopul principal al unui firewall personal este de a vă proteja computer-ul personal și rețeaua dvs. privată împotriva neplăcerilor rău intenționate.

Malware-ul, rău intenționat, reprezintă amenințarea primară pentru computerul dvs. Virușii sunt cel mai răspândit tip de amenințări informatice. Un virus poate fi transmis pe un computer prin e-mail sau Internet și poate cauza rapid o mulțime de probleme de securitate sau deteriorări ale fișierelor. Un alt tip malware este cel care include programe de cal troian și spyware.

Aceste programe rău intenționate sunt concepute, de obicei, pentru a sustrage informații personale în scopul furtului de identitate sau alte acțiuni similare.

Cum funcționează zonele de securitate ale unui Firewall?

Firewall-ul funcționează pe baza de zone de securitate. Noi putem crea mai multe zone sau chiar și să includem una sau mai multe interfețe în ele. Aceste zone de securitate se împart în 3 categorii:

INSIDE: zona care cuprinde rețeaua dvs.(internă);

OUTSIDE: zona care cuprinde de obicei, Internetul;

DMZ: zona specială care se compune din servere.

Fiecărei zone, firewall-ul îi va aloca un nivel de securitate, care va influența într-o oarecare măsură funcționarea, respectiv comportamentul acestuia.

Adauga un comentariu