Cum arată un website construit corect?

Cum arată un website construit corect?

Există în acest moment, la nivel global, cu mult peste 2 miliarde de website-uri. Crezi că toate sunt construite corect?

Gândește-te mai bine! O mare parte din ele sunt construite fără un anumit scop, o anumită direcție sau, mai rău, nu sunt construite de persoane care se pricep cu adevărat la asta.

Noi susținem colaborarea cu profesioniști. Da, știm că la prima vedere poate părea scump, însă pe termen lung, colaborarea cu un web designer poate fi soluția potrivită, mai ales dacă nu ai experiență. 

Totuși, înainte să te arunci să colaborezi cu primul web designer care-ți iese în cale, ar trebui să știi cum arată un website construit corect. Doar așa o să te poți asigura că banii pe care-i plătești pe respectivul site web chiar merită! 

Astfel, haide să vedem cum arată un website construit corect! În primul rând, o să discutăm despre chestiuni ce țin de design-ul site-ului, apoi urmând să oferim câteva sfaturi despre tehnicalitățile pe care le poți depista indiferent de abilitățile tale!

Design plăcut

Un website nu poate să aibă pretenții la sute de utilizatori sau interes adevărat din partea acestora, dacă design-ul nu este unul plăcut. Totuși, ce e de înțeles prin design plăcut?

Oamenii apreciază simplitatea și minimalismu. Nu îți încărca site-ul web cu elemente care nu prezintă interes pentru nimeni. Atunci când accesezi un website, vrei să te bucuri de experiență, nu să te grăbești și să ieși de pe el cât mai repede!

Un alt factor ce influențează în mod direct un design plăcut este calitatea pozelor de pe website. Un website cu prea multe poze se va încărca greu. Un website cu poze la o calitate scăzută nu va prezenta interes pentru utilizatori. Care e calea de mijloc? Ei bine, găsește un echilibru – o rezoluție cât mai bună, dar nu un număr extrem de mare! Așa, te vei asigura că designul plăcut al website-ului face uz și de chestiuni mai tehnice! 

Pe lângă ce am discutat mai sus, trebuie să îți mai oferim un sfat – asigură-te că ești atent și la psihologia culorilor! Deși poate nu ți se pare prea clar acum, te asigurăm că al nostru creier funcționează extrem de bine pe baza unor culori! Dacă vrei să afli mai multe despre psihologia culorilor, cei de la Baboon Web Design au un articol foarte bun pe tema aceasta.

De asemenea, un design corect este reprezentat de constanță. Însă despre asta vom discuta mai mult la următorul punct!

Branding constant

Dacă ai o afacere și dorești să-ți creezi un website, probabil știi deja cât de important e să ai un branding profesionist. Prin branding, nu ne referim la un logo și un motto – branding-ul este mult mai mult de atât.

În partea de branding intră orice are de-a face cu construirea unei mărci în mintea utilizatorilor tăi. Aceștia trebuie să știe, atunci când văd un anumit element, că acela face referire la brand-ul tău în mod direct!

Totuși, trebuie să păstrezi toată treaba asta cât de simplu se poate. Începe cu un logo executat corect și un stil de a scrie și vorbi cu clienții special doar pentru tine. Apoi, când simți că oamenii te cunosc după aceste elemente distinctive, poți merge și mai departe!

Website responsiv

Acum să trecem și la chestiuni mai tehnice care țin de website-ul tău. Din 2018 (wow, deja 4 ani!) Google are o politică numită Mobile-First Indexing. Pe scurt, Google o să pună pe primele rank-uri doar site-urile care sunt construite cu gândul la utilizatorii care accesează de pe mobil. De ce?

Pentru că peste 50% din utilizatori vin de pe mobil, iar acest număr crește constant, an de an. E mult mai ușor să vizitezi un site de pe un dispozitiv pe care-l ții în buzunar! 

Ca un site să fie responsiv, acesta trebuie să se încarce la fel atât pe desktop cât și pe mobil. De asemenea, timpii de încărcare trebuie să fie cât mai apropiați, pentru a te asigura că utilizatorii nu se plictisesc așteptând și îți părăsesc site-ul tău web!

SEO pus la punct

Cum o să ajungi la utilizatorii tăi, dacă nu prin anumite metode de marketing? Bineînțeles, poți oricând să oferi unor platforme de promovare (Facebook Ads) sume de bani impresionante pentru a te aduce în fața oamenilor, dar n-ar fi mai bine să se întâmple asta gratuit?

SEO se referă la optimizarea motoarelor de căutare (Search Engine Optimization) pentru a-ți depista site-ul web și conținutul de pe acesta ca fiind unul calitativ, care merită să fie împărțit mai departe către alți utilizatori. Astfel, atunci când cineva caută un cuvânt cheie pe care tu îl ai în interiorul conținutului creat pe site, Google te va recomanda pe tine! 

Acest proces durează o perioadă destul de lungă de timp (minim o jumătate de an), însă odată ce rotițele sunt puse în mișcare, SEO-ul va merge de la sine!

Encriptare SSL

Orice website este obligat să se folosească de encriptarea SSL. Fără un astfel de certificat instalat, Google va atenționa utilizatorul că site-ul web pe care se pregătește să intre nu este unul securizat.

Atunci când spunem encriptare SSL, ne referim la modul în care informațiile confidențiale/importante ale utilizatorului sunt hașurate în baza de date. Astfel, în cazul unui atac de tip malware, informațiile ”furate” nu sunt de mare folos. 

Instrumente folositoare pentru website-ul tău

Website-ul tău, după ce e creat, are nevoie și de niște instrumente folositoare, dacă vrei să te asiguri că acesta va funcționa tot timpul la capacitate maximă și că o să poți observa, în mod clar, cum evoluează acesta!

Google Analytics

Ai nevoie de Google Analytics dacă vrei să vezi modul în care utilizatorii tăi ajung pe site, care este numărul acestora, de unde vin, care e naționalitatea lor, etc. Analytics este cea mai bună soluție (și gratuită) de a urmări evoluția site-ului tău.

Facebook Pixel

Facebook Pixel este o linie de cod ce se instalează în HEAD-ul site-ului tău web și îți permite să faci reclame plătite pe Facebook cu o acuratețe mult mai mare. Poți să strângi, de asemenea, date care te vor ajuta în eforturile tale de publicitate despre clienții tăi!

Plugin-uri

Dacă website-ul tău a fost creat cu ajutorul WordPress sau altă platformă de creare a site-urilor web, există foarte multe plugin-uri disponibile care-ți vor face site-ul mult mai performant și mai ușor de folosit chiar de tine! Asigură-te că vizitezi magazinele de plugin-uri și folosești cele mai potrivite instrumente pentru site-ul tău

Hotjar

Acest instrument îți arată o ”hartă” a site-ului tău și a modului în care utilizatorii au ales să petreacă timp pe acesta. Este foarte folositor pentru orice site web, deoarece îți oferă detalii importante despre site-ul tău web și utilizatorii tăi recurenți sau noi!

Acum știi cum arată un website construit corect! Înainte să începi totuși să construiești sau să cauți pe cineva care să-ți creeze site-ul web, fă-ți setup-ul corect! Achiziționează-ți un nume de domeniu și o găzduire de la noi! 

Adauga un comentariu