Crearea unui site în câțiva pași simpli

Crearea unui site în câțiva pași simpli

          Pe cât de complicat sună „crearea unui site”, pe atât este de simplu să-l construiești de unul singur. Există o mulțime de tutoriale care îți explică cum pot fi realizate, dar noi ne-am gândit să vă dăm soluția cea mai simplă , crearea unui site în câțiva pași: găsirea unui nume de domeniu sugestiv; alegerea unei platforme unde va fi realizat site-ul și nu în ultimul rând, cine îți va găzdui site-ul.

         Ce este numele de domeniu?

         Un nume de domeniu reprezintă cu alte cuvinte o însușire de caractere, alocate unei adrese IP. Numele de domeniu este unic, nu pot exista mai multe nume de domenii identice. Este foarte important atunci când este ales numele de domeniu, să reprezinte compania, brandul sau cel puțin domeniul de activitate din care face parte. Mai mult decât atât, numele se recomandă să fie ușor de pronunțat, de ținut minte și reprodus.

          De asemenea, dacă se dorește verificarea disponibilității unui domeniu, se poate realiza pe site-ul nostru, în secțiunea „Domenii” „Înregistrare domeniu nou”:

          Gazduire Web

          Hosting-ul sau găzduirea web este serviciul care ajută și realizează conectarea site-ului tău la Internet. Este important să alegi un abonament de găzduire de la un furnizor de încredere, astfel încât site-ul tău să fie activ tot timpul și să nu aibă probleme în momentul în care vizitatorii/clienții îl accesează.

          Un pachet de găzduire se alege în funcție de nevoia site-ului si a serviciului de mail, iar dacă în viitor sunt necesare mai multe resurse, se poate trece la un pachet superior.

          Poate ai nedumeriri în alegerea unei firme de hosting, aici poți vedea pachetele disponibile , precum și prețurile:

 

          Platforme pe care iți poți dezvolta site-ul

          În prezent, există CMS-uri (Content Management Systems) cum ar fi WordPress, Drupal sau Joomla. Acestea sunt platforme inteligente care te ajută să construiești un site de la 0, fără a fi necesară scrierea de cod în HTML, CSS sau JS. Din punctul nostru de vedere, cea mai usoară platformă de utilizat pentru a dezvolta un site este WordPress.

           De asemenea, dacă doriți să folosiți această platformă vă recomandăm următoarele tutoriale:

https://www.youtube.com/watch?v=2cbvZf1jIJM&t=2594s ;

https://www.youtube.com/watch?v=EXKwAk0j3k8 ;

https://www.youtube.com/watch?v=8OBfr46Y0cQ ;

     

 

        Cum să instalez WordPress cu Softaculous?

        Softaculous este o aplicație ce ajută utilizatorii să instalaze unul sau mai multe aplicații prin doar câteva click-uri, fără a avea cunoștințe de programare.

#1 Conectați-vă la cPanenel;

#2 Alegeți CMS-ul WordPress din secțiunea Top Scripts, iar apoi faceți click pe Instalare;

#3 Completați detaliile de instalare WordPress (pentru  a vedea screen-ul mai clar puteti da click dreapta pe imagine -> Open imagine in new tab).

#4 Softaculos va verifica datele trimise și va instala fișierele pe server-ul dvs. pentru WordPress.

 

#5 Accesați site-ul web în browser. Ar trebui să vedeți o nouă instalare WordPress ca imaginea următoare:

 

 

Adauga un comentariu