Ce tip de certificat SSL ar trebui sa aleg?

Ce tip de certificat SSL ar trebui sa aleg?

Un certificat SSL este o emblema de incredere pentru afacerile online. Pe masura ce frauda in mediul online creste, increderea consumatorilor in organizatie scade. Trebuie sa retineti importanta alegerii unui certificat atunci cand alegeti ce doriti sa transmiteti clientilor. 

SSL sau Secure Sockets Layer este o tehnică de criptografiere care ajută la stabilirea unei conexiuni criptate între client și server printr-o cheie simetrică. În acest fel, criptarea poate proteja informațiile sensibile în timp ce acestea sunt transferate pe web. Este usor de observat cand un site ruleaza cu certificat SSL deoarece va utiliza HTTPS in loc de HTTP. Site-urile cu HTTP fiind etichetate de google ca site-uri nesigure, iar in cazul HTTPS pe bara de adrese URL va aparea un lacat care va crea incredere imediata.

Daca sunteti un site web de comert electronic si colectati informatii importante cum ar fi detaliile de plata sau informatii despre cardurile de credit, parole, formulare de autentificare este absolut esential sa securizati informatiile printr-un certificat SSL. Mai mult acesta este si un factor de clasare SEO si va propulsa afacerea dvs. in fata concurentei. Detinatorii de afaceri online au responsabilitatea de a oferi clientilor o experienta complet sigura. Utilizatorii au devenit mai atenti si mult mai precauti in ceea ce privesc atacurile hackerilor si isi vor pune increderea doar in acele site-uri care le ofera un grad de protectie, ceea ce e justificat, nu credeti? 

Este simplu sa achizitionati certificate SSL, majoritatea gazdelor web vi-l ofera gratuit sau la un cost suplimentar in functie de nevoi si se vor ocupa de instalarea acestora, totul depinde de tipul de site web pe care il aveti si de nivelul de securitate de care aveti nevoie. Pentru a stii ce vi se potriveste o sa va prezint cateva optiuni:

Pentru site-urile mici, cum ar fi un blog, un site de prezentare, site personal, site-uri care nu colecteaza multe date despre utilizatori, un certificat SSL gratuit este probabil solutia ideala.

Cand vine vorba de solutii platite, cea mai la indemana optiune este un certificat SSL pentru un singur domeniu (DV). Acest tip de SSL este potrivit pentru site-urile web care nu cer vizitatorilor să furnizeze sau să schimbe detalii personale. Bloggerii și micii proprietari de site-uri web utilizează, în general, DV SSL, deoarece au cel mai mic nivel de securitate. Acest tip de certificate ofera criptarea sesiunii, insa nu includ informatii despre companie. 

Daca aveti o multime de subdomenii sau anticipati ca o sa adaugati mai multe pe viitor, un certificat SSL Wildcard este ideal daca doriti sa protejati o retea mai mare de site-uri. In cazul in care doriti securizarea tuturor subdomeniilor prin intermediul unui singur certificat SSL, va recomandam sa alegeti certificatul Wildcard care ofera un nivel mai mare de securitate. 

Certificatele EV (validare extinsa) – ofera cel mai inalt nivel de securitate si incredere pentru site-ul dvs. Acest tip de certificat SSL, atunci cand este instalat, afiseaza clar numele companiei, lacatul, HTTPS si tara in bara de adrese a browserului. Certificatele SSL EV sunt destinate website-urilor cu profil inalt, care colecteaza date sensibile, necesita procesarea autentificarilor si implica plati online. Certificatele EV includ cele mai multe date ale companiei si acestea ofera cea mai mare credibilitatea site-ului dvs. obtinand interesul si atentia potentialilor clienti catre afacerea dvs. si mai ales un plus de trafic suplimentar. 

O solutie suplimentara prin care va puteti proteja afacerile online si este pusa la dispozitie de Hostvision e SiteLock Security. Prin SiteLock va protejati site-ul de atacuri rau intentionate si malware, avand siguranta ca site-ul va fi monitorizat in permanenta si se vor gasi si remedia problemele de securitate. Similar cu un program antivirus, versiunea Premium scaneaza pana la 500 de pagini ale site-ului si verifica daca exista gauri de securitate in retea. Iar daca modul de monitorizare este activat, veti primi un e-mail imediat ce SiteLock detecteaza o potentiala amenintare. 

Atat certificatele SSL cat si SiteLock sunt esentiale pentru site-ul dvs. in ceea ce priveste masurile de securitate, deoarece ajuta la protejarea acreditatilor clientului si a informatiilor valoroase, dar si scapati site-ul dvs. in mod activ de malware, acces neautorizat sau alte amenintari ale spatiului online.

Pe scurt, daca detineti un site de comert electronic care implica detinerea unor informatii sensibile ale clientilor, trebuie sa va asigurati ca detineti si un certificat SSL. Hostvision vă ofera o varietate de solutii de certificare SSL, astfel încât să puteți alege cea mai potrivită nevoilor dvs.. Diferitele tipuri de certificate disponibile variaza in functie de functiile avute si nivelul de securitate, acesti factori determinand pretul pe care trebuie sa il oferiti, insa depinde si de furnizorul de la care decideti sa il achizitionati. Cand vine vorba de securitate pe internet, merita investitia, merita sa platiti pentru a fi in siguranta.

Adauga un comentariu