Ce nu-ți spune nimeni despre domeniile web
Toate site-urile web au nevoie de un domeniu web. Când ai dat click pe acest articol, probabil știai deja o informație atât de rudimentară – dacă nu, am scris noi despre asta aici!
Totuși, există și informații pe care nici măcar primul nostru articol despre domenii web nu le-a acoperit. De aici, și ideea acestui articol – nu e ca și cum cineva îți ascunde chestiuni despre domeniile web, însă unele concepte pot fi omise destul de ușor.
Astfel, în articolul de azi vom discuta despre – da, ați ghicit – domenii web! Vrem să vă oferim câteva sfaturi practice, bune de pus în aplicare indiferent de specificul business-ului vostru.
Poți vedea cine deține domeniul web în momentul de față destul de simplu
În general, primul pas pe care-l faci atunci când vrei să îți creezi un website este căutarea domeniului web. Pentru asta, îți recomandăm instrumentul WHOIS de pe site-ul nostru!
Cu ajutorul acestuia, poți vedea dacă domeniul tău este disponibil sau nu. Dacă acesta nu e disponibil, poți să găsești persoana (în cazul în care e vorba de o persoană juridică) care deține domeniul web. Cum?
Intră pe RoTLD și testează instrumentul lor de verificare a domeniilor web. Acolo o să îți apară, în caz că domeniul e rezervat deja, cine este deținătorul.
Dacă cel pe care ți-l dorești foarte mult este deja luat, există și alte soluții !
Știm, nu e un moment plăcut când vezi că domeniul pe care ți-l doreai este luat, dar există totuși soluții pentru tine!
Poți contacta actualul deținător al domeniului
Dacă știi deja cine are domeniul, poți contacta persoana respectivă. Cu o ofertă bună, poate vei obține domeniul. De asemenea, ai oricând posibilitatea să trimiți un e-mail, prin formularul de contact, cu mesajul tău. Dacă domeniul nu este folosit, atunci șansele ca tu să-l poți cumpăra de la persoana respectivă sunt foarte mari.
Încearcă să cumperi același nume de domeniu, dar cu alt TLD
Totuși, există șansa ca prețul cerut să fie unul prea mare, sau persoana să nu fie dispusă să vândă. În acest caz, salvarea ta vine din multitudinea de posibilități! Nu trebuie neapărat să ai domeniul .ro – caută domeniul .com, .org sau domenii și mai interesante, precum .biz!
Un domeniu web este extrem de important pentru brand-ul tău
Se poate să fi menționat deja acest lucru, dar domeniul tău este foarte important pentru branding. Dacă ai reușit să te faci cunoscut în piață ca brand, atunci și domeniul tău trebuie să fie același cu brand-ul tău!
Dacă domeniul tău web este diferit de brand-ul tău, cum te aștepți ca utilizatorii tăi să te găsească?
Domeniul web te poate ajuta să ajungi mai sus în rank-urile Google
Nu e un factor la fel de important precum conținutul de calitate, însă un domeniu web al cărui cuvânt cheie principal este calitativ pentru strategia ta SEO te va ajuta mult. De ce?
Pentru că Google va prefera să recomande un site web care are cuvântul cheie în interiorul numelui de domeniu, în detrimentul altui site web cu un conținut la fel de calitativ. Totuși, nu te baza exclusiv pe domeniul tău web.
De asemenea, sugerăm să nu îți iei un domeniu extrem de lung, doar pentru că ți se pare că e un cuvânt cheie calitativ. Poate că algoritmul se va schimba în timp și îți vei da seama că decizia ta nu a fost cea mai inspirată.
Și domeniile web expiră…câteodată.
Iar acel câteodată s-ar putea să fie mai aproape decât te aștepți. Verifică când îți expiră domeniul și plătește-l din timp.
De ce? Pentru că dacă depășești perioada scadentă a facturii, acel domeniu intră într-o perioadă de inactivitate. Ca să scoți acel domeniu din inactivitate, o să trebuiască să plătești o taxă…destul de usturătoare. Mai bine îți setezi o alarmă, nu?
Nu există doar extensiile .ro sau .com
Știm că probabil știi că nu există doar aceste extensii pentru domeniul tău web, dar trebuie să menționăm că există și extensii mai speciale.
Cele mai interesante? Pentru băutorii de bere, avem .beer! Dacă ești un dezvoltator imobiliar, .apartments s-ar putea să fie o idee foarte bună pentru site-ul tău! Vinzi un produs bio? .bio ar fi potrivit pentru tine!
Tu ce alte curiozități din lumea domeniilor web ai vrea să mai afli? Dă-ne un comentariu aici sau pe paginile de social media.
Adauga un comentariu