Ce faci cand nu poti inregistra un domeniu?

Ce faci cand nu poti inregistra un domeniu?

De foarte multe ori se intampla ca  domeniul la care v-ati gandit o lunga perioada de timp sa fie detinut deja de o alta persoana. Deasemenea si gasirea unei denumiri ideale pentru viitorul dumneavoastra domeniu poate fi un proces destul de dificil, avand in vedere faptul ca mii de domenii sunt inregistrate zilnic. Intr-o situatie similara considerati ca nu aveti posibilitatea de a va inregistra domeniul, insa trebuie sa stiti ca exista o serie de pasii care pot fi de folos in astfel de situatii.

dotcom_logo_onwhite

a) Puteti utiliza o extensie diferita
Multe persoane se axeaza doar pe un domeniu .ro sau .com cand vine vorba de inregistrarea unui domeniu, insa e foarte important sa fiti constient  ca exista zeci de extensii care pot fi folosite pentru domeniul dumneavoastra.
Extensii precum .com.ro, .net, .co, .link, etc. pot fi folosite pentru inregistrearea domeniului dorit iar in mod normal unele extensii au o autoritate mai mare decat celelalte, insa ideea de baza este ca nu trebuie sa va limitati in folosirea unei singure extensii cand doriti sa va inregistrati un domeniu.

b) Puteti schimba denumirea domeniului?
Desi, cum am precizat anterior, procesul anevoios a fost gasirea denumirii perfecte a domeniului, insa daca se intampla sa va doriti adaugarea unui cuvant in plus inainte sau dupa denumirea aleasa, s-ar putea sa aveti posibilitatea de a inregistra domeniul mult dorit.

c) Verificati daca posesorul domeniului este dispus sa ofere spre vanzare domeniul
Daca sunteti  sigur ca nu doriti sa schimbati denumirea domeniului si nici utilizarea unei extensii diferite nu va ajuta, atunci verificati cine este detinatorul domeniului si aflati daca este dispus sa vanda domeniul.
Un aspect important de mentionat este faptul ca inainte de a lua legatura cu detinatorul domeniului asigurati-va ca ati luat la cunostiinta urmatoarele aspecte:
Sunt sanse ca acestia sa solicite un pret mai mare decat v-ati fi asteptat.
Nu va grabiti sa faceti o oferta la primul contact cu posesorul domeniului. Sunt sanse ca acesta sa va specifice un pret mai mic, in cazul in care daca e dispus sa il vanda.
Daca detinatorul doreste comercializarea domeniului, dar pretul este prea mare atunci nu ezitati sa negociati pretul. De mule ori exista posibilitatea ca posesorul domeniului sa supraestimeze pretul de vanzare.

d) Verificati disponibilitatea domeniului
Daca nu ati reusit sa obtineti un pret bun pentru achizitionarea domeniului de la detinator, in aceasta situatie nu va ramane decat sa asteptati pana va expira domeniul(se aplica si in cazul domeniilor .ro inregistrare pe 1 an). Puteti  verifica prin Track.domains  data de expirare a domeniului, dar trebuie sa tineti cont si de faptul ca aceasta nu este o varianta 100% sigura, insa merita incercat. Prin respectivul site puteti urmari care este data de expirare a domeniului si mai mult decat atat primiti o notificare pe adresa dumneavoastra de email(daca aveti un cont creat pe respectivul website), prin care va este adus la cunostiinta faptul ca domeniul dorit a expirat si poate fi inregistrat din nou.

Adauga un comentariu