Ce este Gutenberg și cum îl veți putea instala?

Ce este Gutenberg și cum îl veți putea instala?

Este cunoscut faptul că, editorul WordPress nu a avut schimbări mari de-a lungul timpului și în cea mai mare parte a rămas la fel. De aceea dezvoltatorii WordPress au considerat că este nevoie de o schimbare, la acest proiect paticipând mulți contribuitori și voluntari. În acest articol vă vom expune câteva funcționalități de bază a acestui editor.

Ce este Gutenberg?

Gutenberg este un nou editor cu mai multe funcționalități. Acesta este denumit după Johannes Gutenberg, fiind considerat „părintele cărților” și inventatorul primei mașinării de tipărit. Actualul editor necesită unele coduri scurte în HTML pentru a face lucrurile să funcționeze.

Cum se instalează Gutenberg?

În prezent, acest plugin are peste 400.000 de descărcări active și o evaluare de 2.5 stele din 5.

                                                                                                                          Pluginul Gutenberg WordPress

Acest plugin poate fi instalat din secțiunea Plugins Add New:

Explorând Gutenberg

După instalarea acestui plugin, veți vedea link-uri în mesajele dumneavoastră care vă vor permite să accesați editorul Gutenberg. Acesta nu înlocuiește editorul clasic WordPress, ceea ce un lucru important, deoarece se poate comuta în orice moment între ele.

Gutenberg aduce un nou meniu în tabloul de bord a WordPress care conține și un demo și posibilitatea de a crea un post nou. În principiu, acestor editor este încă în testare.

În momentul în care doriți să evidențiați un bloc, există opțiuni pentru a deplasa cu ușurință în sus sau în jos cu săgețile, să îl stergeți sau chiar să intrați în setările blocului.

                                                                                                                            -Lucrul cu blocurile Gutenberg

Mai jos vă vor fi prezentate câteva blocuri noi, pe care considerăm că sunt destul de utile:

Blocul de tabele și blocul de coloană a textului

Tabelele simple sunt acum mai ușor de utilizat, anterior fiind nevoie de un plugin 3D sau un cod HTML. Se poate insera numărul de linii și coloane, exact cât aveți nevoie.

Drag and Drop Images

Acum puteți trage și fixa imaginile direct într-un bloc de imagini, existând un efect de decorare.

De asemenea, puteți adăuga acum clase suplimentare CSS la anumite blocuri.

Există, de asemenea, o metodă de a adăuga un buton simplu. Este important să nu vă bazați pe acesta și să utilizați un cod HTML sau un plugin de la o terță parte.

Adauga un comentariu