Avantajele utilizarii unui certificat SSL

Avantajele utilizarii unui certificat SSL

 

Care sunt avantajele certificatului SSL?

 

  1. Securitatea datelor personale
  2. Criptarea informatiilor transmise intre server si vizitator
  3. Asigurarea unui grad mai mare de confidentialitate si de siguranta
  4. Pozitionarea mai buna in motorul de cautare Google

 

Cum functioneaza certificatul SSL?

Certificatul SSL(Secure Sockets Layer) cripteaza informatiile printr-un protocol ce utilizeaza chei de autentificare in asa fel incat sa nu poata fi decriptate doar de catre serverul caruia ii sunt adresate. Astfel, informatiile trimise de utilizator sunt criptate si decriptate de server pentru a putea fi citite doar de utilizator si server, blocand accesul atacatorilor la datele furnizate.

  • Securitatea datelor personale

In cazul in care se doreste preluarea  informatiilor cu caracter personal, adrese email, numar de telefon, CNP sau alte informatii care duc la identificarea persoanelor este important sa existe un certificat SSL deoarece creste increderea si fiabilitatea utilizatorilor.

  • Criptarea informatiilor transmise intre server si vizitator

Certificatele SSL sunt formate din doua chei, o cheie publica si o cheie privata. Criptarea datelor trimise din browser catre server este efectuata cu cheia publica, iar cheia privata este folosita pentru decriptare. Astfel certificatul SSL garanteaza ca datele nu pot fi decriptate doar de catre serverul caruia ii sunt adresate. Astfel, asigura un grad mai mare de confidentialitate si de siguranta.

  • Asigurarea unui grad mai mare de confidentialitate si de siguranta

Certificatul SSL asigura autenticitatea site-ului. Vizitatorii se simt in siguranta deoarece datele personale sunt protejate si sunt riscuri reduse de aflarea datelor personale si de virusare.

  • Pozitionare mai buna in motorul de cautare Google

Un avantaj important este ca site-urile care au un certificat SSL au o pozitionare mai buna in motorul de cautare Google. Din 2014 Google a declarat ca foloseste acest criteriu pentru a aparea in fata in rezultatele cautarilor pe Google.

Concluzia

Certificatele SSL sunt protocoale ce au rolul de a securiza schimbul de informatii pe interenet.  Informatii despre carduri, parole, numere de telefon si in general orice informatie care se doreste sa ramana privata este necesar sa fie criptata. Securitatea este necesara pentru orice  site, indiferent de obiectul serviciului promovat. Pe scurt, daca nu este instalat un certificat SSL, datele transmise intre calculator si site-ul accesat pot fi interceptate sau chiar alterate.

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu