Alegerea numelui ideal pentru domeniul tau

Alegerea numelui ideal pentru domeniul tau

Criterii cheie pentru alegerea unui domeniu de internet ideal:

 

 • Numele domeniului sa poata fi scris si pronuntat usor
 • Cu cat este mai scurt numele domeniului, cu atat este mai bine
 • Evitarea cifrelor si a cratimei
 • Utilizarea cuvintelor cheie
 • Utiliarea unei extensii potrivite pentru continutul domeniului

 

Alegerea potrivita pentru numele unui domeniu nou este unul dintre factorii necesari pentru succesul unui site.  In lumea digitala exista mii de nume de domenii valabile, acestea pot fi privite ca si o identitate pe web. Trebuie sa va asigurati ca alegeti un nume de domeniu care  este potrivit, usor de gasit si usor de promovat.

1. Numele domeniului trebuie sa se scrie si sa se pronunte usor

Scopul este ca numele unui domeniu sa fie usor de retinut. Ideal este sa nu se adauge litere aditionale sau expresii de jargon. De asemenea, sa nu se introduca cuvinte care sunt pronuntate gresit de catre majoritatea oamenilor.

2. Cu cat este mai scurt numele domeniului, cu atat este mai bine

Cu cat un nume de domeniu este mai lung si complex, cu atat este mai greu de retinut, exista posibilitatea sa fie scris gresit, iar clientii sa nu  gaseasca domeniul indicat de dvs. Cel mai bine este sa se pastreze numele domeniului cat mai scurt si simplu posibil.

3. Sa se evite cifrele si cratima in numele domeniului

Aceasta nu este o regula generala, insa fara utilizarea cifrelor si a cratimei, numele domeniului este mai usor de scris/pronuntat si se pot evita confuziile pe care utilizatorul le poate face in timpul cautarii domeniului.

 In cazul in care exista o cifra in numele domeniului, persoanele care aud numele domeniului nu stiu daca cifra folosita este scrisa ca si numar sau este scrisa cu litere. In cazul in care este nevoie de cifra in numele domeniul dvs, este indicat sa se inregistreze ambele variante pentru a fi sigur ca utilizatorul gaseste site-ul dvs.

4. Numele domeniului sa reflecte continutul acestuia

Numele domeniului trebuie sa reflecte cat mai bine activitatea desfasurata pe siteul dvs. In cazul in care numele domeniului sugereaza utilizatorului cu ce se ocupa site-ul chiar inainte sa vizualizeze acesta, exista  sanse ca interesul  si curiozitatea sa aduca vizitatori in plus site-ului dvs.

5. Sa se utilizeze cuvinte cheie

Utilizarea cuvintelor cheie care descriu compania pe care o aveti si serviciile pe care le oferiti maresc rata de vizitare a site-ului dvs. Acest aspect ajuta si la imbunatatetirea rangului in motoarele de cautare(aceasta sporeste traficul) si numarul de clienti.

6. Sa se utilizeze o extensie potrivita

Extensiile sunt sufixe precum .ro, .com, .net, etc. Exista o multime de oportunitati de a inregistra un nume de domeniu cu diferite extensii. Nu exista o regula generala pentru alegerea extensiei.

Indicat este ca daca activitatea se desfasoara pe teritoriul Romaniei, extensia aleasa sa fie .ro iar in cazul domeniilor internationale .com. Exista noi extensii de domenii care sunt personalizate si fac referinta cu ce se ocupa site-ul. Cateva exemple de cateva extentii:

 • in cazul pizzeriilor: .pizza
 • in cazul cluburilor: .club
 • in cazuri cursurilor de dans: . Dance
 • in cazul siteurilor informative: .info
 • in cazul companiilor, comertului si comunitate: .co
 • in cazul CV- urilor, blogurilor sau a site-urilor personalizate: .me
 • etc.
Radu
 • 4 ianuarie 2019 la 20:14

Cel mai important aspect este tld-ul, dacă site-ul este pentru publicul din România, atunci să fie .ro. Punctul 4 este de asemenea important, nu se va crea confuzie dar va ajuta și în motoarele de căutare.

Adauga un comentariu