7 idei de promovare a unui site

7 idei de promovare a unui site

Creșterea traficului a oricărui site este unul dintre obiectivele principale a webmasterilor, o activitate care presupune multă muncă și răbdare, dar ale cărei rezultate pot aduce multe beneficii pe termen mediu și lung . Fie că aducem în sfera de discuție un site prin care dorim să promovăm unele servicii sau un magazin online, realizarea unui volum ridicat de trafic se va transpune direct în cresterea comenzilor realizate pe website sau a veniturilor din publicitate și implicit a cifrei de afaceri.

Dacă site-ul dvs. are deja o strategie de creștere a numărului de vizitatori , aceasta se poate amplifica prin diferite modalități. În continuare vă vom prezenta câteva modalități pentru a crește traficul site-ului dvs. :

1. Scrierea meta-titlurilor care sugerează ceea ce cautați

Acestea sunt definite în tag-ul <title> în fiecare pagină și de obicei, acestea apar cu un link albastru. De ce sunt importante și utile aceste metatag-uri? Acestea includ sintagma targetata (de exemplu „cazare”); plasează căutarea în context (în majoritatea cazurilor persoanele caută „oferte”); accentuează faptul că informația este actuală(„2018”) si daca includ brand-ul îl promovează ca fiind ceva de încredere.

2 . Apelează la anunțuri plătite

O abordare eficientă si imediată de creștere a traficului o reprezintă anunțurile plătite. Cele mai uzuale platforme pentru a plasa aceste anunțuri sunt: Facebook, Google sau Youtube, dar există și alte canale specializate la care se poate apela în funcție de specificul site-ului.

Aici trebuie să vă asigurați că paginile destinație și canalele adecvate vor funcționa în parametrii normali pentru a putea transforma traficul în potențiali cumpărători.

3. Blogging pentru vizitatori

În ceea ce privește blogging-ul ,aceasta este o altă metodă pentru a crește traficul paginilor web. Este foarte important ca blog-ul creat pentru clienți să fie actual și în tema cu sfera în care activează site-ul dvs. De asemenea, puteți apela și la postări „guest” sau plătite pe alte blog-uri pentru a crește expunerea mesajului transmis.

4. E-mail marketing

Marketing-ul prin e-mail este una dintre cele mai bune metode care pot fi utilizate, pentru a crește în special vânzările, dar și de a conduce vizitatorii către ceea ce promovăm. Este important să le sugerăm acestora să se înscrie la newsletter, iar pentru a stimula acest lucru, putem să oferim unele beneficii: un cod promoțional sau orice alt stimulent legat de domeniul în care activați. Este absolut necesar să vă asigurați că desfășurați campaniile de marketing cu respectarea prevederilor legale aflate în vigoare , inclusiv GDPR, pentru a evita unele inconveniente care pot să derive de aici.

5. Postări video

Doriți să ajungeți la o audiență vastă și targetată? Primul pas în realizarea acestui scop este construirea de tuturiale video, pe site-uri precum YouTube. Este important să creați un videoclip informativ și convingător, care va aborda noul subiect. Prin crearea unor video-uri de tip tutoriale, care nu doar vor veni în ajutorul vizitatorilor, se poate crea un renume pe piață și in plus, câștigarea de clienți fideli si dedicați care ar putea plăti în plus pentru opțiuni suplimentare.

6. Actualizează conținutul site-ului

Dacă pe site-ul, respectiv blog-ul dvs. există informații învechite ar fi bine să vă ocupați de acestea prin actualizare. Aduceți-le la curent. În opinia noastră, conținutul învechit este inutil. Nu este nevoie de mult efort , dar pot duce la relevanță sporită în rezultatele Google, respectiv la o creștere de trafic.

7. Optimizare pentru smartphone-uri

În zilele de astăzi este cert faptul că majoritatea dintre noi folosesc smartphone-urile mai mult decât desktop-urile, pentru a accesa internetul. De aceea, este foarte important ca site-ul dvs. să fie optimizat și pentru versiunea smartphone , deoarece se va pierde mult trafic în caz contrar.

Adauga un comentariu