5 soluții antivirus pentru protecția calculatorului

5 soluții antivirus pentru protecția calculatorului

Provocările de securitate pe care le întâlnim in ultima perioada creează nevoia de utilizare a unor soluții de securitate de tip antivirus pe toate device-urile folosite. Acestea sunt recomandate si pentru a preveni furturile de date stocate în aceste dispozitive.

Soluțiile antivirus sunt concepute pentru prevenirea, detectarea și eliminarea infecțiilor malware de pe un calculator, respectiv o rețea de calculatoare sau alte dispozitive, cum ar fi telefoanele. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că antivirusul detectează și elimină virușii din computere, acesta luptă și împotriva unei game largi de amenințări, cum ar fi : #keyloggers, #trojan horses, #worms, #rootkis, #spyware, #adware , etc.

În momentul în care Windows-ul este instalat pe un desktop sau un laptop , acesta vine cu o versiune de antivirus încorporat, dar este indicat să folosim si o soluţie suplimentară de securitate pentru a crește gradul de protecţie.

Sunt o grămadă de contradicții între utilizatorii care plătesc pentru o versiune de antivirus și cei care folosesc o versiune gratuită. Problema apare aici, care este mai bun ? Conform unor studii, sunt versiuni de antivirus gratuite care le depășesc pe cele plătite.

Kaspersky Antivirus

Aceștia oferă și o versiune gratuită, fiind cea mai simplă și nu are la fel de multe caracteristici ca și abonamentele avansate. Această versiune a fost concepută pentru a identifica, elimina și prevenii virușii. Câteva caracteristici sunt:

Securizează, scanează, identifică și pune în carantină o serie de amenințări malware;

Performanță, a fost proiectat pentru a avea un impact cât mai redus, în ceea ce privește performanțele sistemului, astfel încât în momentul scanării calculatorul să nu fie încetinit;

Simplitate, include acces online și o interfață web;

Avast Free Antivirus

Acesta intră în categoria ”cele mai populare soluții antivirus”. Acest antivirus insistă pe securitatea web, în ideea în care aceștia au și un Browser CleanUP.

Este de remarcat faptul că, nu are un consum ridicat de resurse, fiind 3 tab-uri ce consumă mai puțin de 50MB de RAM.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Această versiune de antivirus este produsă de compania româneasca BitDefender și folosește o scanare cloud, combinată cu analiza comportamentului pentru a detecta amenințări necunoscute care nu pot fi detectate de alte programe antivirus. De asemenea, noua versiune aduce în plus, protecția „Camera Web”, care interzice accesul aplicațiilor nesigure a camerei web. Conform unor statistici, această soluție este numărul 1 în exterior(străinătate) .

În ceea ce privește consumul de resurse, acesta este următorul, fiind destul de ridicat:

AVG Antivirus FREE

Acest antivirus face și el partea din topul soluțiilor de securitate, dar în ultima vreme a scăzut in popularitate, deoarece a fost implicat într-un scandal legat de colectarea excesivă a datelor. Resursele consumate de acest program sunt segmentate, oferind mai multe servicii, fiind împărțite în mai multe procese.

COMODO Antivirus

Comodo este un antivirus decent, dar pe piața românească nu este prea cunoscut. Acest program are o interfață destul de prietenoasă. La capitolul consum de resurse se descurcă destul de bine, procesorul fiind solicitat destul de puțin solicitat când este efectuată o scanare.

Adauga un comentariu